Koraal wetenschap
Image default
Sport

6 Voordelen van regelmatige massages die u niet kende

Massages staan bekend als zeer heilzaam voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen. Er zijn echter veel voordelen die mensen misschien niet kennen van regelmatige massages. Hier zijn tien minder bekende voordelen van regelmatige massages.

Vermindert ziekte en versnelt herstel

Ten eerste kunnen massages ontstekingen in het lichaam helpen verminderen door de lymfedrainage te bevorderen. Dit kan vooral gunstig zijn voor mensen met chronische pijn, omdat het het ongemak vermindert en het herstel versnelt. Verder is aangetoond dat massagetherapie het cortisolniveau reguleert en de slaapkwaliteit verbetert, wat het algehele welzijn bevordert.

Verlicht spanning in spieren

Ten tweede kunnen regelmatige massagesessies stress en spanning in de spieren helpen verlichten, waardoor hoofdpijn als gevolg van gespannen spieren kan verdwijnen. Bovendien is gebleken dat regelmatige massagetherapie de bloedsomloop in het hele lichaam kan stimuleren en de zuurstofvoorziening kan verbeteren, wat vermoeidheid helpt verminderen.

Verbetert flexibiliteit

Ten derde is gebleken dat massagetherapie de flexibiliteit en bewegingsvrijheid verbetert. Als gevolg van de toegenomen circulatie door de spieren tijdens diepe weefselmassagesessies, kunnen mensen meer mobiliteit in hun gewrichten en meer gemak in hun bewegingen ervaren.

Verkleint de kans op blessures

Ten vierde zijn diepe weefselmassages effectief gebleken bij het verminderen van nekpijn als gevolg van houdingsproblemen of sportblessures. Massagetherapeuten weten hoe zij zich moeten richten op specifieke gebieden waar spanning aanwezig is en verlichting kunnen bieden bij pijn die verband houdt met knopen of triggerpoints in de nek.

Betere spijsvertering

Ten vijfde kunnen mensen die last hebben van spijsverteringsproblemen, zoals constipatie of indigestie, verlichting vinden bij regelmatige massages, omdat deze helpen de spijsvertering te verbeteren door het stimuleren van spijsverteringsorganen zoals de maag en darmen, en de bloedstroom door deze delen van het lichaam te verhogen.

Verbetert het immuunsysteem

Ten zesde hebben studies aangetoond dat massagetherapie ook de reactie van het immuunsysteem kan stimuleren door het afvoeren van stresshormonen die het immuunsysteem verzwakken als ze lange tijd ongecontroleerd blijven. Een verhoogde immuniteit leidt tot een betere algemene gezondheid, waardoor dit voordeel nog een grote reden is waarom mensen regelmatig een massagesessie zouden moeten boeken

Last but not least helpt een regelmatige massage van het hele lichaam het angstniveau op natuurlijke wijze te verminderen, omdat bij aanraking serotonine – een neurotransmitter die verantwoordelijk is voor het doorgeven van signalen tussen zenuwcellen – vrijkomt in onze hersenen. Van serotonine is bekend dat het stemmingen moduleert, plezierige gevoelens activeert en angst vermindert, waardoor we ons mentaal ontspannen voelen, ongeacht externe prikkels die anders onze emotionele toestand negatief zouden kunnen beïnvloeden. Kortom, er zijn veel potentiële voordelen verbonden aan regelmatige massages van het hele lichaam die mensen zouden moeten overwegen te benutten. Maak uw afspraak bij Yules Masseert in Rotterdam en ervaar zelf de vele voordelen die massages voor u kunnen bieden.