Koraal wetenschap
Image default
Aanbiedingen

Gordijn op maat, 3 handige tips

Ben je toe aan nieuwe raamdecoratie maar twijfel je nog over de beste keuze? Het is belangrijk om je goed te informeren over de mogelijkheden. Als je standaardmaten hebt, kun je kant-en-klare gordijnen vinden. Maar als je op zoek bent naar iets unieks of als je afwijkende maten hebt, zijn gordijnen op maat de perfecte optie voor jou! Maar hoe maak je de juiste beslissing bij het kiezen van gordijnen? Hier zijn 3 handige tips!

Tip 1: Type raamdecoratie

Het is belangrijk om eerst voor jezelf te bepalen wat voor type raamdecoratie je graag wilt hebben. Wat is praktisch? Wat vind ik mooi? Wat past het beste bij de ruimte? Er zijn namelijk verschillende soorten raamdecoratie om uit te kiezen. Een van de meest voorkomende opties is het “gewone” gordijn, ook wel bekend als een overgordijn of hanggordijn. Dit kan bestaan uit vitrage/inbetween, verduisterende gordijnen of lichtdoorlatende gordijnen. Een andere optie die tegenwoordig steeds populairder wordt, zijn vouwgordijnen. Deze kunnen worden vergeleken met rolgordijnen, maar in plaats van opgerold te worden, wordt de stof gevouwen bij het optrekken en laten zakken. Vouwgordijnen hebben baleinen, wat zorgt voor een horizontale plooistructuur. Rolgordijnen zijn meer praktisch van aard en worden vaak gebruikt in keukens of andere kleinere ruimtes. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zijn gemakkelijk afneembaar, waardoor ze ook geschikt zijn voor badkamers. Bovendien zorgen rolgordijnen voor een strakke uitstraling.

Tip 2: Meetinstructies

Als je kiest voor een gordijn op maat, heb je uiteraard de juiste afmetingen nodig. Maar hoe kom je aan deze afmetingen? Er zijn twee manieren om dit te doen: zelf meten of laten inmeten. Niet alle bedrijven bieden een inmeet service, dus in dat geval moet je zelf meten. Het is handig om te weten hoe je correct moet meten, en vaak bieden bedrijven meetinstructies aan. Volg deze instructies stap voor stap om fouten te voorkomen. Houd er rekening mee dat elke soort raamdecoratie mogelijk een andere meetinstructie heeft. Kies dus de juiste instructie voor de specifieke raamdecoratie.

Tip 3: Kenmerken en functies

Denk na over welke specifieke eigenschappen of functies je gordijn moet hebben. Is het bijvoorbeeld belangrijk dat het brandvertragend is? Wil je dat het gordijn bijdraagt aan de akoestiek in huis? Voor een slaapkamer is het wellicht essentieel dat het gordijn lichtdicht of verduisterend is, zodat de kamer goed donker kan worden. Er zijn verschillende eigenschappen en functies waar een gordijn aan kan voldoen. We begrijpen dat je hier mogelijk niet direct aan denkt, daarom willen wij, bij 123gordijn, je graag helpen en je bewust maken van deze aspecten. Hopelijk helpt dit je bij het maken van de juiste keuze!

Let op: bovenstaande informatie dient ter inspiratie en is niet bedoeld als specifiek advies. Het is raadzaam om bij het kiezen van raamdecoratie altijd de instructies en aanbevelingen van de fabrikant of leverancier te volgen.

https://www.123gordijn.nl/