Koraal wetenschap
Image default
Zakelijke dienstverlening

Outplacementtraject volgen

Herken je je in een of meer van de volgende uitspraken?

Ik ben op zoek naar meer inspiratie in mijn leven en werk;

Ik wil mijn bestaan (weer) in overeenstemming brengen met waar mijn hart ligt en wie ik in wezen ben;

Ik wil werken en leven vanuit mijn eigen kracht;

Ik wil me vrijer voelen;

Ik wil beter leren omgaan met de weerstanden van mijzelf en anderen;

Ik zit niet lekker in mijn vel en wil beter leren omgaan met mijn eigen energie;

Ik wil beter leren samenwerken;

Ik wil zelf aan het roer staan van mijn eigen werk en leven;

Ik heb behoefte aan een klankbord;

Ik wil meer mezelf worden;

Ik start in een nieuwe functie en wil begeleiding in deze belangrijke beginfase;

Ik sta op het punt een belangrijke keuze te maken, en wil daar begeleiding bij.

Je kunt in het algemeen tevreden zijn over je werk en leven, maar toch vastlopen op bepaalde aspecten ervan. Dan kan het helpen om de zaken vanuit een nieuw perspectief, met een frisse blik, te bekijken. Wellicht is er middels het volgen van een outplacementtraject meer mogelijk dan je eerst dacht.

Werkwijze outplacement

Uitgangspunt zijn de vragen die je zelf inbrengt en je eigen wil tot verandering. Deze wil tot veranderen heb je nodig als je verandering en groei wilt bewerkstelligen. We werken gezamenlijk aan inzichten in waar voor jou energie- en krachtbronnen liggen, waar je deze belemmert en hoe je deze beter in kunt zetten. Na het (h)erkennen van wat voor jou van belang is en waar je naar toe wilt, kun je werken aan het ontwikkelen van deze kanten van jezelf.

Het dichter bij je-zelf en je eigen energie komen is steeds het uitgangspunt, waar ook de werkvormen op afgestemd worden. Zowel het verstand, het gevoel, de verbeeldingskracht en de ‘wil’ worden aangesproken. Bijvoorbeeld middels creatieve en intuitieve opdrachten, modellen (zoals de Roos van Leary, Kernkwadranten, Myers-Briggs, het inspiratiespel), NLP, visualisaties, schrijf- en tekenopdrachten. Na de heroriëntatie start het daadwerkelijke outplacement en wordt er middels intensieve bemiddeling gezocht naar die baan die wel bij je past!


Outplacement kan ook collectief ingezet worden 

Het aantal bijeenkomsten is afhankelijk van wat je zelf wilt bereiken. Dit varieert van een enkele bijeenkomst tot een langer traject. Naast de bijeenkomsten wordt er gewerkt met thuiswerkopdrachten, die ca. 4 uur tijd kosten. De bijeenkomsten worden in de regel om de twee weken gepland. Voor de start van outplacement is een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek mogelijk.

https://www.outplacementverzekering.nl