Koraal wetenschap
Image default
Huishoudelijk

Brand vermijden bij elektrische apparaten

 

Bij de meerderheid van apparaten komt warmte vrij. Meestal wordt dat niet opgemerkt maar soms kan er iets stuk gaan of dat de warmte niet goed wordt geleid. dit kan kortsluiting of brand veroorzaken. Wanneer je de juiste maatregelen onderneemt en je apparatuur goed onderhoud kan je veel van dit soort gevallen voorkomen. Maar hoe?

Wat kan je doen om het te verhelpen

Wat je meestal kan vinden in elektrische apparaten is een ventilatiesysteem. Maar waar de meeste mensen de fout ingaan is het blokkeren van de ventilator. Dat doe je door de apparaat in kwestie tegen iets aan te zetten of op te zetten waardoor de lucht in het apparaat niet meer kan circuleren. Dit zorgt er dan voor dat stof geen uitweg meer heeft en het gaat op een hoop zitten. De ventilator moet nu harder werken maar wordt alleen maar warmer daardoor. Dat betekent dat er kans is op kortsluiting of brand.

Hou je apparaten schoon!

Blijf ook alert dat je je apparaten niet te vaak op stand-by zet. Ook dan is het apparaat aan wat warmte veroorzaakt. Als dat geen goede uitweg heeft kan dat brand veroorzaken.

Apparaten die meer warmte afgeven dan andere gebouwen moet je voor oppassen. Dit soort apparaat heeft vaak een kabel dat minder snel verband. Normale kabels zouden direct verbanden in dat soort apparaat.

Grootgebruikers zoals koelkasten kan je beter niet aan verlengsnoeren koppelen. verlengsnoeren kunnen niet de hoeveelheid stroom aan dat een apparaat in die categorie nodig heeft.

De laatste tip is dat je niet je telefoon moet opladen in de nacht. zowel de telefoon als de oplader kunnen erg warm worden. Daarbij is het zo dat de meeste opladers snel stuk gaat waardoor er een grote kans is dat kortsluiting zal voorkomen.

 

Gerelateerde artikelen

Kasten op maat gemaakt naar jouw wensen

Een keuken in Oldenzaal kopen