Koraal wetenschap
Image default
Auto’s en Motoren

De beste motornavigatiesystemen

De beste motornavigatiesystemen

Motorrijden is een geweldige manier om van de openbare weg te genieten. Maar zoals bij elke vorm van vervoer, is het belangrijk om je bewust te zijn van je omgeving en te weten waar je heen gaat. Dat is waar motornavigatiesystemen van pas komen.

 

Motornavigatiesystemen zijn ontworpen om u te helpen uw weg te vinden op de openbare weg. Ze kunnen worden gebruikt om uw route te plannen, uw voortgang bij te houden en zelfs het dichtstbijzijnde tankstation of restaurant te vinden.

Waar u op moet letten bij het kopen van een motornavigatiesysteem

Bij het kopen van een motornavigatiesysteem zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Allereerst wil je een systeem kiezen dat is ontworpen voor motorfietsen. Dit betekent dat het weerbestendig moet zijn en bestand moet zijn tegen de trillingen van een motorfiets.

 

Je zult ook willen nadenken over de functies die je nodig hebt. Sommige motornavigatiesystemen worden geleverd met vooraf geladen kaartsoftware, terwijl u bij andere uw eigen kaarten kunt laden. Andere functies om naar te zoeken zijn onder meer de mogelijkheid om uw locatie te volgen, routes te plannen en verkeersupdates te ontvangen.

 

Ten slotte wilt u een systeem kiezen dat gemakkelijk te gebruiken is. Het laatste dat u wilt, is aan uw navigatiesysteem rommelen terwijl u zich op de weg moet concentreren.

 

Hier zijn enkele van de beste motornavigatiesystemen op de markt:

Garmin Montana 700i

De Montana GPS-eenheid is al vele jaren een favoriet onder offroad- en avontuurlijke rijders, vanwege het grote, goed verlichte aanraakscherm en de mogelijkheid om meerdere kaartensets tegelijk. De 700i- en 750i-modellen hebben ook een acht-megapixelcamera aan de achterzijde en Garmin’s inReach SOS-technologie, waardoor ze ideaal zijn voor rijders die zich vaak buiten de mobiele service bevinden.

Garmin zūmo 396 LMT-S

De Zumo 396 LMT-S is een motor-GPS-unit van Garmin met een handschoenvriendelijk display van 4,3 inch, connectiviteit met smartphones via de Smartphone Link-app en Live weer- en verkeersinformatie. Bovendien heeft het apparaat Garmin Adventurous Routing voor het vinden van de beste wegen voor motorrijders, automatische incidentrapportage en rijderswaarschuwingen, en een ingebouwd servicelogboek. Wi-Fi is ook beschikbaar om uw kaarten eenvoudig up-to-date te houden.

TomTom Rider 550

De TomTom Rider 550 is een motorfiets-GPS-eenheid die een verscheidenheid aan functies biedt, waaronder kaarten, verkeerswaarschuwingen, flitspaalwaarschuwingen en Bluetooth-smartphoneconnectiviteit. Het maakt ook hoogte- en curveniveau-instelling mogelijk bij het bouwen van routes, en heeft een aanraakscherm dat instelbaar is voor verschillende handschoendiktes. De Rider 550 heeft ook de mogelijkheid om routes te delen met andere compatibele GPS-apparaten en kan draadloos worden bijgewerkt via Wi-Fi.

 

bron: Motorstof