Koraal wetenschap
Image default
Woning en Tuin

De complete gids voor kassen en hoe ze de agribusiness veranderen

Een kas is een gebouw dat wordt gebruikt om planten en gewassen te kweken. Het kan worden gebruikt voor de productie van fruit, groenten, bloemen of sierplanten. Het glazen dak en de wanden van een kas vangen de warmte van de zon op om een omgeving te creëren die warmer is dan buiten. Dit biedt een natuurlijke habitat voor planten in koude klimaten met korte groeiseizoenen.

Kassen veranderen de agribusiness door mogelijkheden te bieden voor binnenteelt die efficiënter en duurzamer is dan traditionele buitenteelt.

 

Hoe u een broeikas kiest die aan uw behoeften voldoet

Kassen zijn een geweldige manier om voedsel te verbouwen in een stedelijke omgeving. Ze kunnen op verschillende manieren worden gebouwd, maar het meest voorkomende type constructie is een permanente structuur. Hier zijn enkele dingen waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van uw kas:

– Hoeveel ruimte heb je? Een permanente kas zal meer ruimte innemen dan een container of hoepelhuis.

– Hoe is het klimaat waar je woont? U moet een broeikas vinden die uw planten kan beschermen tegen barre weersomstandigheden.

– Wat voor planten wil je kweken? Sommige kassen zijn beter geschikt voor bepaalde gewassen dan andere.

– Wil je het voor andere doeleinden gebruiken, zoals opslag of werkplaatsen? Zo ja, zorg er dan voor dat het de juiste voorzieningen heeft en groot genoeg is voor het doel waarvoor u het wilt hebben.

– Hoeveel kost het? Kassen kunnen als bouwpakket worden gekocht of door professionals worden gebouwd – beide opties hebben hun eigen prijskaartje.

 

Groenten kweken in de kas

De kas is een geweldige plek om groenten te kweken in de winter. Het biedt bescherming tegen kou en sneeuw, maar houdt ook de vorst buiten. Het biedt ook bescherming tegen insecten en andere dieren die uw gewassen zouden willen opeten.

Groenten telen in een kas is niet alleen mogelijk, maar het is ook een geweldige manier om het hele jaar door verse producten te krijgen. Een kas kan voor veel verschillende soorten planten worden gebruikt, niet alleen groenten.

https://www.koopjetuinkas.nl/tuinkassen/broeikassen