Koraal wetenschap
Image default
Beauty en verzorging

Wat doet verdovende zalf?

Verdovende zalf wordt gebruikt om de huid te verdoven. Het verzacht jeuk, pijn en branderigheid. Lidocaïne is een verdovend middel dat vaak in verzorgingsproducten wordt verwerkt. In dit artikel vertellen we je meer over wat verdovende zalf doet en waarvoor je het kunt gebruiken.

Hoe werkt het?

Verdovende zalven werken door bepaalde zenuwsignalen naar de hersenen te blokkeren. Dit voorkomt dat pijn en jeuk op de huid worden gevoeld. Het kan rechtstreeks op het getroffen gebied worden aangebracht en geeft tijdelijke verlichting van symptomen veroorzaakt door insectenbeten, brandwonden, wonden, aambeien en anale scheuren.

Lidocaïne is een algemeen verdovend middel dat wordt gebruikt in veel receptvrije verdovende zalven. Bij plaatselijke toepassing heeft het een plaatselijk verdovend effect dat pijn en ongemak vermindert. Lidocaïne is veilig voor gebruik zoals voorgeschreven, maar mag niet worden gebruikt als u allergisch of gevoelig bent voor lidocaïne of andere lokale middelen zoals benzocaïne of tetracaïne. Een verdovende zalf wordt ook vaak gebruikt tijdens het zetten van tatoeages of anderen cosmetische ingrepen. Tktx is daarbij de meest gebruikte zalf.

Bij gebruik van lidocaïne zalf, moet u een dunne laag aanbrengen op het getroffen gebied en zachtjes inwrijven. Het effect kan enkele uren aanhouden. Afhankelijk van de ernst van uw symptomen moet u zich na 4-6 uur opnieuw insmeren.

Gebruik

Verdovende zalf wordt gebruikt om tijdelijk de pijn en jeuk te verminderen bij insectenbeten, brandwonden, wonden, anale kloven en aambeien. Het kan ook worden gebruikt tijdens tatoeages of andere cosmetische ingrepen om het ongemak te verminderen

Bijwerkingen

De bijwerkingen van lidocaïnezalf zijn meestal mild en omvatten huidirritatie, een prikkend gevoel op de plaats van aanbrengen en tijdelijke gevoelloosheid rond het gebied. De meeste bijwerkingen verdwijnen na een paar dagen gebruik. Als u ernstige jeuk, branderigheid of irritatie op de plaats van aanbrengen ervaart, stop dan met het gebruik van het geneesmiddel en neem contact op met uw arts.