Koraal wetenschap
Image default
Aanbiedingen

De Sennheiser HD820 is echt een geweldige koptelefoon voor dit moment

De HD820 is een echt goed uitziende koptelefoon, je kunt gemakkelijk horen dat ze thuishoren in de HD8xx-serie vanwege hun ruimtetijdperk, hoekig ontwerp. Waar ze verschillen is het feit dat ze nu gesloten zijn, met een holle Gorilla Glasplaat. Het zwarte en zilveren kleurenschema schreeuwt luxe, niet op een bling-manier, maar op een verfijnde en technologische manier. Over het geheel genomen ziet de HD820 er zeker uit. Deze Sennheiser koptelefoons zijn zeker populair op dit moment, veel Nederlanders zijn al begonnen met het kopen van deze koptelefoon.

Esthetiek, bouwkwaliteit en accessoires:

De bouwkwaliteit is vrijwel hetzelfde als die van de andere HD8xx-hoofdtelefoons, met een hoofdzakelijk plastic behuizing om het gewicht laag te houden, maar zonder aan duurzaamheid in te boeten. Als de HD800 in onze demokamer iets te bieden heeft, gaan deze lang mee en zijn alle onderdelen vrij eenvoudig te vervangen als ze verslijten of breken. De oorstukken zijn nu half velours voor meer comfort, met kunstleer aan de buitenzijde om lekkage te minimaliseren. De kabel is vrijwel hetzelfde als je krijgt met de rest van het bereik, dat OCC-koper met een hoge zuiverheid gebruikt. Het Gorilla-glas moet ook relatief krasvast zijn, dus over het algemeen is het ontwerp solide en goed gedurende de hele tijd, terwijl het licht van gewicht blijft.

Je krijgt ook accessoires meegeleverd bij deze Sennheiser koptelefoon

Accessoire krijgt u een mooie display box waar de koptelefoon in past, 3 kabels (6.3mm 3m, 4.4mm gebalanceerd 3m, 4-pin XLR gebalanceerd 3m), handleiding, microvezel reinigingsdoekje en een USB-stick met de frequentiegrafiek voor dat specifieke paar. Sennheiser besteedt hier echt aandacht aan details met de accessoires, en u zult alles vinden wat u nodig hebt, en aan de kabelkeuzes kunt u zien dat deze nog steeds meer op thuis luisteren gericht zijn

Comfort en isolatie:

De HD820 zijn licht, met een goede gewichtsverdeling, dit betekent dat je ze comfortabel kunt dragen gedurende een lange tijd. De cups zijn ruim en je oren raken de bestuurder nooit, de pads zijn zacht, net als de hoofdband. Ook al zijn ze gesloten, ik heb geen boete aan mijn oren zo snel opwarmen als andere gesloten koptelefoons. Ik denk dat dit komt doordat de oorkussens een beetje kunnen ademen, samen met de hoeveelheid ruimte rondom je oren in de cups.

Geluid:

Bass: de HD8xx-serie zal nooit bekend worden vanwege hun daverende basweergave, maar wat ze wel hebben, is nauwkeurigheid. En de HD820 is nog voller klinkend dan de HD800s , met een beetje meer body en warmte aan het geluid. Ze zijn nog steeds extreem goed gecontroleerd laag, maar de mid-bas heeft een beetje extra aanwezigheid en volheid om ze minder analytisch te laten klinken. Het verval is nog steeds goed onder controle en uitbreiding is nooit een probleem. Er zit een lichte bas-bult op, maar deze wordt zorgvuldig uitgevoerd om de lagere middentonen niet te hinderen. De bas is niet de moeilijkste slag, maar er is een uitstekende laag en scheiding., Niet voor baskoppen, maar het zou de meeste luisteraars moeten bevredigen

Midrange: In het middengebied vind ik de HD820 om echt op te vallen, ze zijn ongelooflijk schoon en gearticuleerd. Maar ze zijn ook erg nauwkeurig in tonaliteit, de bas heeft geen invloed op de lagere midrange waardoor de zang op een neutrale en natuurlijke manier overkomt. De scheiding tussen de lagen en de algehele resolutie is echt indrukwekkend in het middenbereik. Ze behandelen hier eenvoudig alle genres, ze hebben de delicatesse om de fijnere details in akoestiek en jazz naar voren te brengen, maar hebben toch de kracht om perfect vervormde gitaren in een metalen toonhoogte weer te geven. De tijdelijke respons is uitstekend, wat betekent dat ze nooit overbelast raken.

Treble: de hoge tonen reageren erg lineair op de HD820 , hebben geen scherpe pieken zoals de originele HD800 en zijn nooit overheersend of vermoeiend. De overgang van de middentonen naar de hoge tonen is vrij vloeiend en sisklanken vormen alleen een probleem als de opname dit heeft. De algehele resolutie naar boven komt niet helemaal overeen met die van de HD800s , maar de algehele tonaliteit is veel aangenamer voor mijn oren. De HD820 zijn geen felle koptelefoon, maar ze brengen veel details naar boven en hebben veel extra’s en sprankeling. Ik denk niet dat iemand ooit zou merken dat de HD820 geen hoge tonen heeft, de belangrijkste kwaliteit van bovenaf is echt de tonaliteit.

Sennheiser heeft geweldig werk geleverd door en gesloten hoofdtelefoon te creëren die open klinkt, de beeldvorming nauwkeurig is en het geluidsbeeld breed en diep is. Ze klinken veel meer als een open hoofdtelefoon, dus kleur me hier onder de indruk.

https://www.iiav.nl/koptelefoon/