Koraal wetenschap
Image default
Banen en opleidingen

De vaststellingsovereenkomst laten controleren door juristen

Wanneer je wordt ontslagen komt er veel op je af. Je hebt ineens geen baan meer en moet een andere manier bedenken om aan je inkomsten te komen en bent al gauw op zoek naar een nieuwe baan. Je kunt hiermee dan verkeerde beslissingen maken en je moet juist even de rust nemen om goed te onderzoeken wat voor baan je wilt, zodat je straks niet ineens bij een werkgever terecht komt waar je liever niet voor had willen werken. Je moet de tijd krijgen om een leuke en nieuwe baan te vinden en daarvoor is ook het onderwerp ontslagvergoeding het leven ingeroepen. Dat wordt vastgelegd in een gedocumenteerde vaststellingsovereenkomst die de werkgever voor je opstelt wanneer je wordt ontslagen. Hierin staan alle zaken omtrent je ontslag en wordt er ook aangegeven wat het bedrag is dat jij aan vergoeding van het ontslag zult ontvangen. 

Is het een juiste vaststellingsovereenkomst?

De vaststellingsovereenkomst wordt lang niet altijd eerlijk opgesteld door een werkgever. Die probeert hier namelijk vaak goed mee weg te komen door een laag bedrag neer te leggen. Je moet daar goed door heen kunnen kijken en prikken om hier achter te komen. Dat kunnen de specialisten van dit bedrijf wel. Ze kunnen je helpen met het bekijken van de zaken die zijn opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Je kunt door hen een gratis check laten doen om te kijken of het nodig is om hier een jurist voor in te schakelen. 

Oneerlijk of eerlijk?

Niet altijd is een werkgever oneerlijk in een vaststellingsovereenkomst en dan heb je geen hulp nodig. Maar wanneer er uit de check blijkt dat je wel hulp nodig hebt, wordt dit je graag verleend. Ook wordt er gekeken naar de vergoeding die je zou moeten krijgen van de werkgever en de andere opgenomen elementen van de vaststellingsovereenkomst.