Koraal wetenschap
Image default
Auto’s en Motoren

Motorhelm kopen: aan welke prijzen moet je denken?

Er zijn veel verschillende motorhelmen te koop met verschillende prijzen. De ene motorhelm is namelijk duurder dan de andere. Dit maakt ook dat je best een groot verschil hebt in vorm en kwaliteit. Bij Termaat motoren kun je heel veel verschillende motorhelmen kopen.

Soorten motorhelmen

Er zijn drie verschillende soorten motorhelmen, een open helm, een integraalhelm en een systeemhelm. Ieder persoon heeft een voorkeur voor welke helm ze fijn vinden om te dragen.

Een open helm is ideaal voor mensen die houden van rijden met warm weer, een bril dragen of last hebben van claustrofobie. Een open helm is aan te raden om te dragen in combinatie met een bril. Dan heb je het gevaar dat een vliegje of een steentje in je oog vliegt niet.

Een integraalhelm is de meest veilige helm. Dit komt omdat het gehele hoofd beschermd wordt met de helm. Deze helm gaat daarom ook over je hele hoofd heen. Op het moment dat je de helm wilt ventileren, maakt de helm al snel een hoop lawaai. Een systeemhelm is ook een goede mogelijkheid om voor te kiezen als je een helm wilt kopen.

Een systeemhelm is namelijk een combinatie van een open helm en een integraalhelm. Dit komt omdat je het voorstuk van de helm open kunt klappen. Als je deze open geklapt hebt, heb je een open helm en als deze dicht zit, heb je een integraalhelm. Als de helm open is, vangt deze veel wind.

Verschillende motorhelm prijzen

Een open helm is de meest goedkope helm om te kopen. Maar deze helm beschermd je hoofd ook het minst tijdens een val. Ook moet je vaak bij een open helm een bril bij kopen.

Een integraalhelm is de duurste helm om te kopen. Wel is het de meest veilige helm om gebruik van te maken. Daarom is het slim om ook deze helm te overwegen.

Een systeemhelm zit ongeveer tussen de open helm en de integraalhelm in qua prijs. Dit is daarom ook een goede optie als je op zoek bent naar een veilige helm, maar niet te veel geld wilt uitgeven.