Koraal wetenschap
Image default
Telefonie

De ZZP’er

Het kan enorm fijn zijn om je eigen bedrijf te hebben omdat je met niemand hoeft rekening te houden. Je bent hierdoor vrij om je eigen weg te kiezen voor het bedrijf en kun je dus zelf ook bepalen wat voor maatregelen er dienen genomen te worden. In deze blog gaan we hier wat meer over vertellen.

Voordelen voor zzp’ers

Als zelfstandige zonder personeel hoef je met niemand (behalve je klanten) rekening te houden. Je kunt dus zelf kiezen wat het bedrijf gaat doen, hierin zelf bepalen welke taken je per dag uitvoert en de volledige controle hebben over de financiën van het bedrijf. Je zal verder ook veel minder kosten hebben omdat je geen rekening hoeft te houden met werknemersverzekeringen, loonkosten of andere kosten. Dit alles is zeer voordelig voor jou als ondernemer.

Waar moet je hierbij op letten?

Wat belangrijk is als ZZP’er is om je eigen administratie op orde te hebben en dit tijdig aan de belasting door te geven. Je kunt dit doen door een excel sheet bij te houden en deze aan het einde van het jaar te registreren, maar je kunt er ook voor kiezen om dit op een andere manier te doen. Je kunt gebruik maken van een urenregistratie programma om zo je gewerktte uren te berekenen.

Je eigen uren zelf berekenen

Het stukje uren berekenen kan lastig zijn.  Dit kan nog lastiger zijn als je als ZZP´er veel hebt gewerkt en daardoor op het einde van het jaar deze uren moet verantwoorden aan de belasting. Het wordt daarom aangeraden om dit niet te doen via een excel sheet, maar in plaats daarvan gebruik te maken ven een speciaal programma dat dit allemaal voor je bij houdt.

https://keeping.nl/gewerkte-uren-bijhouden-berekenen