Koraal wetenschap
Image default
Dienstverlening

Een kunststof dakkapel is meer dan een meerwaarde voor uw woning

Een kunststof dakkapel is niet alleen een meerwaarde voor uw woning maar zorgt ook voor meer ruimte op zolder. Door de extra hoogte en het daglicht zeker een aanwinst. In deze blog leest u alles over alle voordelen waar u van profiteert als u een dakkapel van kunststof laat plaatsen.

 

Wat is een dakkapel?

U hebt het vast al wel eens eerder gehoord. Maar wat zijn dakkapellen precies? Het kan een omgebouwde kamer op de bovenste verdieping zijn, een horizontale uitbreiding van de omgebouwde kamer of een raam in de kamer zelf. Maar een goede manier om het allemaal op een rijtje te krijgen, is door naar de helling van een dak te kijken, en telkens wanneer u puntramen uit het oppervlak ziet stijgen, kijkt u naar een dakkapel.

 

Het voordeel van een dakkapel van kunststof

Kunststof kozijnen zijn goedkoper in aanschaf en onderhoud dan houten kozijnen. Bovendien zijn ze door de fraaie houtnerfstructuur in het profiel van kunststof nooit meer van hout te onderscheiden. Ze gaan ook langer mee en er zijn nog veel meer redenen waarom deze kozijnen vandaag de dag zo vaak worden gekozen. Er zijn tal van manieren om een dakkapel toe te voegen om uw zolder te openen en met een beperkt budget extra vloeroppervlak te creëren. Een dakkapel wordt meestal tegelijkertijd met een zolderombouw toegevoegd, dus de kosten zijn een ‘add-on’ in plaats van een op zichzelf staande prijs. Een kleinere dakkapel is normaal gesproken goedkoper dan een grotere, en het gebruik van eenvoudige materialen houdt de kosten laag.