Koraal wetenschap
Image default
Toerisme

Ervaar kunst en cultuur tijdens een rondreis door Spanje

Spanje is rijk aan verschillende kunstvormen en de bekendste zijn de beeldhouwkunst, schilderkunst en toegepaste kunsten. De Spaanse schilderkunst heeft lange tijd onder invloed gestaan van de katholieke kerk en er zijn veel bekende schilders die uit Spanje komen. U kunt hierbij denken aan El Greco, Pablo Picasso en Salvador Dalí. Bekende beeldhouwers uit Spanje zijn bijvoorbeeld la Roldana en Gregorio Fernández. Voor de belangrijkste verzamelingen van kunst moet u in Madrid zijn. Tijdens de negentiende eeuw bloeide het modernisme op in Spanje en bekende voorbeelden hiervan zijn casa Milà van Antoni Gaudí, het Alhambra en het koninklijk klooster van het Escorial. 

 

Een rijke cultuur in Spanje

Ook heeft Spanje een rijke cultuur in andere opzichten. Een bekend voorbeeld van deze cultuur is bijvoorbeeld de siësta die dagelijks plaatsvindt van 14.00 uur tot 17.00 uur. Deze tijd wordt gebruikt om te eten, rusten of slapen. Tijdens de siësta zijn de winkels ook gesloten en dit kan even wennen zijn wanneer u nog nooit in Spanje geweest bent. Een ander, omstreden, voorbeeld van de cultuur is het stierenvechten. Het is vooral omstreden buiten Spanje omdat het gezien wordt als dierenmishandeling. Maar voor de Spanjaarden is het een onderdeel van de cultuur en wordt het gezien als een sport. Het stierenvechten gaat ook gepaard met een authentieke klederdracht.

Uw rondreis zelf samengesteld

U zult inmiddels wel gezien hebben dat een rondreis door Spanje meer dan de moeite waar is. Bij Vámonos Travels kunt u terecht voor uw rondreis door Spanje, maar ook voor uw rondreis door Italië. Een rondreis door Italië of Spanje kan voor u samengesteld worden maar u kunt zelf ook aangeven wat u graag wilt doen en dan wordt er op basis van uw wensen een rondreis voor u samengesteld. Wilt u meer informatie over een rondreis door Spanje of over een rondreis door Italië? Neem dan gerust eens een kijkje op de website van Vámonos Travels.