Koraal wetenschap
Image default
Banen en opleidingen

Games geïntrigeerd met power BI

Op 27 augustus 2018 is er een nieuwe update gekomen voor Microsoft Power BI. Met het voltooien van deze update werd het mogelijk om programma’s zoals Mutigeo, Python, Gateway en meer volledig te integreren. Dit biedt natuurlijk veel nieuwe mogelijkheden voor het gebruik van Power BI, vooral voor de creatieve zielen onder ons.

Nieuwe mogelijkheden

Een van de nieuwe functies is via DAX functies het kunnen integreren van simpele spelletjes in Power BI. Een spelletje wat al door bepaalde personen erin is geprogrammeerd is het spel “galgje”. We kennen het allemaal, het spelletje waarbij je letters moet zeggen om een onbekend woord te raden. Je hebt helaas maar een beperkt aantal keer raden, anders hang je letterlijk en figuurlijk. Ook is het bekende spel Tetris in het programma Power BI in te brengen. Dit blijkt echter nog erg moeilijk, en het is nog op een erg basaal niveau. Het idee is natuurlijk erg leuk, misschien om af en toe even wat stoom af te blazen tijdens het harde werken, maar uiteindelijk zullen de spelletjes geen nut hebben in het hele concept van Power BI. Wel brengt de komst van Mutigeo, Python en Gateway naast de spelletjes natuurlijk wel heel veel andere handige functies met zich mee!

Python

Het is ook een goeie innovatie om Python in Power BI te kunnen gebruiken. Python is een coderingstaal waarmee je allemaal nieuwe dingen in Power BI kunt verwerken. Python is handig voor het schrijven van een rapport. Python is wel moeilijk te meesteren, maar het is prima om gaandeweg op te pakken als je meer over het gebruik van Power BI te weten wilt komen.

Wil je nou meer weten over Power BI Desktop, of wil je het gratis downloaden? klik dan hier: www.tailorit.nl/power-bi-cursus/