Koraal wetenschap
Image default
Zakelijk

Het belang van het bijhouden van een urenregistratie

Uit een onderzoek blijkt dat ruim 60% van de ondernemers zijn urenregistratie niet op orde heeft. Ze maken geen goed overzicht en weten op deze manier niet hoeveel tijd ze besteden aan bepaalde opdrachten. Dit kan grote gevolgen hebben. De ondernemer kan hierdoor namelijk veel inkomsten mislopen omdat hij niet kan bewijzen hoeveel uur hij daadwerkelijk met de opdracht bezig is geweest. Met name voor ZZP’ers kan dit een dure fout zijn.

Wat is een urenregistratie?

Het is dus belangrijk om een goede urenregistratie bij te houden. Maar wat is dit nou eigenlijk? Het betekent eigenlijk niet meer of minder dat het woord al zegt. Je registreert het aantal uren dat je werkt heb aan een bepaalde taak of project. Je kan een online urenregistratie bijhouden of in een excel bestand. Net wat jij het makkelijkste vindt. Er zijn allemaal hulpmiddelen voor. Begin met het opnemen van de tijd op het moment dat je aan de taak begint. Stop je tussendoor of ben je klaar? Vergeet dat niet de tijd te stoppen en deze op te schrijven. Zo heb je na een taak een mooi overzicht van de precies gewerkte uren. Deze kan je vervolgens door factureren aan de opdrachtgever.

Waarom moet je een urenregistratie bijhouden?

“Meten is weten” is een bekende gezegde die zeker slaat op een urenregistratie. Aan het eind van je opdracht moet je hard kunnen maken tegenover je opdrachtgever hoeveel uur je bezig bent geweest. Deze tijd bereken je namelijk door aan de klant. Vraagt je klant om een bewijs van het aantal gewerkte uren? Dan heb jij een mooi overzicht. Vooral voor een zzp’er is dit erg belangrijk. Met name omdat zij vaak op uurbasis werken. Houdt dus goed je urenregistratie bij om misverstanden te voorkomen en inkomsten niet mis te lopen.

https://keeping.nl/urenregistratie