Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Welke soort veranda kies jij?

Wanneer je een veranda gaat kopen, bestaat er een keuze uit twee soorten veranda’s opgebouwd uit twee verschillende soorten materialen. Meestal kun je bij deze keuze een onderscheid maken tussen hout of staal materialen. Beide hebben hun eigen voor – en nadelen. Dit maakt het soms moeilijk om een uiteindelijke keuze te maken waar jij zelf 100% achter staat. In deze blog worden dan ook twee verschillende soorten materialen met elkaar vergeleken. Verder geven we per stuk aan wat de voordelen ervan zijn.

Waarom zou je kiezen voor een houten veranda?

Veranda’s zijn standaard van hout gemaakt en hierdoor erg stevig. Dit draagt ook bij aan een bepaalde uitstraling, die je bij een aluminium veranda niet terug ziet. Over het algemeen kun je dus stellen dat een houten veranda er beter uit ziet dan een aluminium veranda. Op basis van uitstraling zal je daardoor eerder kiezen voor een houten veranda. Daarnaast zal dit het makkelijk maken om matchend meubilair te vinden en dus wordt bijpassend interieur creëren makkelijker.

Waarom kiezen voor een aluminium veranda?

Een houten veranda mag dan misschien een betere look and feel hebben dan een aluminium veranda, maar toch heeft ook dit enkele nadelen. Hier liggen de nadelen vooral op het gebied van onderhoud. Zo dient de houten veranda een stuk vaker gebalsemd te worden dan een aluminium veranda. Bij een aluminium veranda hoeft dit nauwelijks of nooit te gebeuren. Een houten veranda heeft regelmatig echter onderhoud nodig, zodat er ziektes in het hout voorkomen kunnen worden en dat het hout er goed uit blijft zien.

https://degoedkoopsteveranda.nl/houten-veranda/