Koraal wetenschap
Image default
Woning en Tuin

Het onderhouden van de schutting

De achtertuinen van jou en je buren wordt gescheiden door de schutting. Hoewel deze in de loop der jaren goed onderhouden is, wordt het toch echt weer tijd om hem in de verf te zetten. Het verven van de schutting is alleen geen makkelijk klusje. De houtbeits druipt namelijk bij de eerste verfstreep al naar beneden en ook kost het opschuren erg veel tijd. Daarnaast bladdert de verf bijna jaarlijks af, waardoor het hele verfwerk weer opnieuw kan beginnen. Je vraagt je om die reden af hoe andere buren dat doen of dat er eventueel tips op internet staan. Zoekend naar het antwoord, stuit je op de website van Moose Färg, waar er een wereld voor je open gaat.

Moose Färg is specialist op het gebied van houtverf en werkt op basis van het Zweedse voorbeeld. De pastelkleuren verf wordt gekenmerkt door zijn samenstelling van natuurlijke oliën en zijn vochtregulerende werking. Het gevolg is dat de verf niet snel afbladdert en jij dus langdurig kan genieten van het resultaat. Afbladderen van verf gebeurt wanneer er sprake is van temperatuurwisselingen, waardoor het hout uitzet of juist krimpt. De verf beweegt mee en bladdert als gevolg hiervan af. Echter, Moose Färgs houtbeits is vochtregulerend en voorkomt hiermee het bladderen. Daarnaast is het Zweedse voorbeeld uitstekend om te leren over verftechnieken. Het druipen, kun je bijvoorbeeld eenvoudig voorkomen door minder verf op je kwast te nemen of de verf twee keer aan te brengen in plaats van één keer een dikke laag. Ook hierdoor zal het verfwerk langer blijven zitten en vallen de verfstrepen weg in het geheel.

Is het hoognodig dat de schutting geverfd moet worden, maar weet je niet hoe? Lees meer tips over het schutting verven op de website van Moose Färg en bekijk het eindresultaat van schilders die je voorgingen!

https://www.moosefarg.nl/