Koraal wetenschap
Image default
Kinderen

Kinderopvang Barendrecht

Kinderopvang zit bomvol

De kinderopvang van tegenwoordig heeft het druk. Dat er wachtlijsten zijn bij de kinderopvang is niet iets nieuws onder de horizon. Maar door de nieuwe kwaliteitseisen op babygroepen zijn de wachtlijsten nog langer geworden. Met de nieuwe eisen zijn er voor de kinderopvang 2500 extra pedagogische medewerkers nodig. De gemiddelde wachttijd voor kinderopvang is op dit moment één jaar. Dit is natuurlijk veel te lang. In 2017 was de wachttijd nog een halfjaar, de wachttijd is dus verdubbelt.

Hoe nu verder met de kinderdagverblijven?

De plaatselijke kinderopvang heeft nu geregeld een babystop, omdat er te weinig personeel aanwezig is. Dit is voornamelijk erg merkbaar in de grote steden. En zeker op populaire dagen als de maandag, dinsdag en donderdag zitten overvol. Maar over het algemeen is een ieder, die werkzaam is bij kinderdagverblijven, blij met de strengere en verbeterde eisen. De norm voor baby’s is omhoog gegaan. Wat u het beste kan doen, als u uw kind onder wil brengen bij de kinderopvang:

  • Breng uw kind onder op de minder populaire dagen; woensdag en/of vrijdag. Hierdoor heeft u eerder een plaats voor uw kind;
  • Reis verder, naar buiten de grote stad. Breng uw kind onder in (een van) de dorpen, buiten de stad. U heeft een langere reistijd, maar wel een grotere kans op kinderopvang;
  • Wees creatief en combineer het onderbrengen van uw kind bij de kinderopvang met het onderbrengen bij familie

De kinderopvang en de toekomst

Door de bezuinigingen ten tijde van de crisis moesten er vele kinderdagverblijven hun prijzen verhogen. Daarnaast kon menig kinderopvang hun hoofd niet boven water houden. Er verdwenen in zijn totaliteit 20.000 personeelsleden uit de branche. Dit is uiteraard een hoop. Ten tijde van de crisis waren er zo’n 70.000 mensen werkzaam in de kinderopvang. Op dit moment zijn er 20.000 meer nodig, dan in de crisis. Toen er dus nog veel meer kinderdagverblijven waren. Bovenstaande is natuurlijk niet positief, maar toch biedt de toekomst perspectief.

https://www.degroenetuin-kdv.nl/kinderopvang-barendrecht/