Koraal wetenschap
Image default
Kinderen

Kinderspel, waar moet je aan denken?

Kinderspel, waar moet je aan denken?

Spelen heeft alles te maken met plezier hebben. Spelen is elke geplande of ongestructureerde activiteit die je kind vermakelijk en leuk vindt, maar de manier waarop jongeren spelen verandert naarmate ze ouder worden. Dit betekent dat hoe ze spelen in de loop van de tijd verandert, evenals hun aandachtsspanne en fysieke vaardigheden. Je kinderen worden fantasierijker en proberen nieuwe concepten en activiteiten uit. Ze willen misschien met speelgoed spelen als ze nog een peuter zijn en dan op een spacescooter junior rijden als ze ouder worden. Spelen is echter veel meer dan een leuk tijdverdrijf voor je kind. De ontwikkeling van het spel van een kind doorloopt stadia als ze groeien. Kinderen verwerven en ontwikkelen ook tijdens het spelen cruciale vaardigheden die ze hun hele leven zullen gebruiken. In feite ontwikkelt spel vaardigheden zoals het oplossen van problemen, evenals creativiteit en de bereidheid om risico’s te nemen.

Spelen met anderen

Kinderen kunnen leren over hun emoties en wat hen interesseert, en hoe ze zich aan situaties kunnen aanpassen door hun verbeeldingskracht te gebruiken en te doen alsof in een veilige omgeving. Kinderen kunnen leren om met mensen om te gaan en zich in verschillende sociale omstandigheden te gedragen wanneer ze met elkaar spelen. Geef je peuter daarom voldoende tijd en ruimte om te spelen en laat hem ook met anderen spelen, zodat hij leert zijn emoties te reguleren en zijn sociale vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen kunnen eenzaam en sociaal geïsoleerd raken als ze niet de kans krijgen om met hun leeftijdsgenoten te spelen. Daarom zou je je shabbies shopper moeten meenemen en je kinderen een verscheidenheid aan speelgoed meegeven om uit te kiezen en te kijken hoe ze ermee spelen met hun vriendjes.

Fidget-speelgoed kalmeert een kind

De zorgen, stress en zelfs leerstoornissen zoals ADHD kunnen het hele lichaam beïnvloeden, waardoor de handen en vingers bijzonder kwetsbaar zijn. Trillen en zelfs krampen in de handen en vingers kunnen tekenen zijn van verhoogde bezorgdheid bij kinderen. Fidget-speelgoed kan in dergelijke tijden van pas komen. Fidget-speelgoed kan deze problemen niet voorkomen of uitroeien, maar ze kunnen een jongere helpen ontspannen, omdat friemelen een natuurlijke ontspannende strategie is. Kinderen kunnen fidget spinners en kubussen gebruiken om hun handen bezig te houden. Eén onderzoek toonde zelfs aan dat fidget speelgoed voordelen kan bieden aan volwassen patiënten met angst vóór de operatie. Neem daarom altijd een friemeltje mee, waar je ook heen gaat met je kind, of het nu in het winkelcentrum of op het strand is. Vergeet niet om er minstens één in je rieten strandtas te doen om je kind te kalmeren wanneer hij zich angstig voelt.

Fidget-speelgoed zorgt voor een leuke mentale bezigheid

Fidget-speelgoed kan op een productieve manier worden gebruikt. Het kan de aandacht van een kind afleiden en in beslag nemen. Deze geven het brein van je kind een leuke mentale pauze, waardoor het voor hem of haar ook later gemakkelijker wordt om op te letten en zich te concentreren. Dit soort speelgoed is ook leuk om te gebruiken. Zoals elke ouder en leerkracht weet, willen kinderen een vorm van vrij spel om hun werk- en studietijd te onderbreken. Fidget speelgoed kan helpen door het verstrekken van een gemakkelijk en eenvoudig te gebruiken en ook ingeperkt speelgoed.