Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Kom genieten op het water in Giethoorn

Wat is er nu fijner dan heerlijk genieten op het water? In Giethoorn kun je je hart ophalen want er is water in overvloed. Het dorp heeft maar één straat waar je te voet of met de fiets overheen kunt. Voor de rest gaat het vervoer in het dorp over het water. De ruim 2.000 inwoners zijn niet anders gewend. Al eeuwen geleden hadden de mensen er boten in plaats van paard en wagen. Auto’s zie je alleen aan de rand van het dorp. Daar stopt ook de bus vanaf het treinstation van Zwolle. Je loopt vervolgens naar de aanlegsteiger om daar aan boord te gaan van je gehuurde bootje. 

Meteen het water op

Wil je in Giethoorn een bootje huren dan hoef je niet bang te zijn dat je eerst een uitgebreide vaartraining moe volgen. Natuurlijk gelden er regels waar je je aan moet houden als je op het water bent. Maar de bediening van de punters met elektromotor is heel eenvoudig. Na een korte instructie kun je al vertrekken. Op een punter gaan 6 personen, dus in de meeste gevallen kan het hele gezin mee. Je kunt ook een sloep huren, die biedt plaats aan 8 personen. Je vaart op je gemak onder de talloze bruggen door en kunt ook een uitstapje maken naar één van de meren om te genieten van nog meer rust en ruimte. 

Onthaasten in Giethoorn

In Giethoorn heeft de tijd zeker niet stil gestaan, al doet het dorp soms anders vermoeden. Vergis je niet, de inwoners van Giethoorn ontvangen jaarlijks honderdduizenden toeristen uit binnen- en buitenland. Sommige inwoners hebben zelfs naast Engels ook andere vreemde talen geleerd om de bezoekers in hun eigen taal te kunnen begroeten. Als je Giethoorn wilt ontdekken dan kun je op Punterwerf.com een boot reserveren. Door vooraf te boeken weet je zeker dat er een boot voor je klaar ligt. Zeker tijdens het hoogseizoen of in het weekend kan het erg druk zijn.