Koraal wetenschap
Image default
Aanbiedingen

Koopgids: De beste vlooien druppels kat

Koopgids: De beste vlooien druppels kat

Katten, of ze nu graag binnen of buiten verblijven, lopen gemakkelijk vlooien op. Wanneer dit gebeurt, zal uw huisdier waarschijnlijk jeuken, krabben, uitslag krijgen en veel ongemak ervaren. Als eigenaar van een huisdier moet u de beste vlooienbehandeling vinden. Voordat u de eerste vlooiendruppel kiest die u vindt, zijn hier drie factoren om in gedachten te houden.

Gebruik

Vlooien druppels kat zijn er in verschillende vormen. Sommige zijn bedoeld om volwassen vlooien te doden, terwijl andere vlooieneieren, larven en poppen vernietigen en zo de levenscyclus van het ongedierte doorbreken. Lees bij het kiezen van een vlooiendruppel dus zorgvuldig het etiket en kies er een die de vier levensstadia van een vlo doodt. Dit bespaart u geld en verlicht het ongemak van uw huisdier.

Multifunctionele producten

Sommige vlooien druppels kat zijn ontworpen om volwassen vlooien te doden, maar niet de vlooieneitjes. Aan de andere kant, zijn sommige gelabeld breed-spectrum, en ze doden de levenscyclus van vlooien, plus als teken en andere huisdieren. Neem daarom de tijd om met uw dierenarts te bevestigen of het vlooiendruppelmiddel dat u overweegt effectief is tegen het soort vlooien dat in uw omgeving voorkomt. Het zou geen kwaad kunnen als u kiest voor een breedspectrum vlooiendruppel die ook teken, spoelwormen of haakwormen doodt.

Honden V. Katten Vlooiendruppels

Misschien heeft u wel eens meegemaakt dat uw dierenarts dezelfde medicijnen voor uw kat en hond aanraadde. Dat principe geldt echter niet voor vlooiendruppels. Kies geen vlooien druppels kat die bedoeld zijn voor honden, omdat ze bepaalde schadelijke, zelfs dodelijke ingrediënten kunnen bevatten voor uw kat. Blijf bij vlooiendruppels die speciaal voor katten zijn gemaakt.

Andere soorten vlooienbestrijding behandelingen

Vlooien druppels kat zijn effectieve vlooienbestrijdingsbehandelingen omdat ze in het systeem van uw kat worden opgenomen en grondiger door het lichaam worden getransporteerd. Maar er zijn ook andere behandelingen tegen vlooien. Hier zijn andere opties om te overwegen.

  • Vlooienbanden: Vlooienbanden zijn effectief in vlooienbestrijding en zijn er in twee uitvoeringen; vaste en vloeibare insecticiden. Halsbanden met vast insecticide en hars slijten na verloop van tijd af omdat het insecticide vrijkomt. Het kan worden opgenomen in de bovenste lagen van de huid van de kat of worden verspreid.  Halsbanden met vloeibaar insecticide daarentegen geven gas af om vlooien af te weren, niet om ze te doden. Vlooienbanden beginnen binnen 24 uur te werken, en sommige gaan tot 8 maanden mee. Ze bevatten actieve ingrediënten zoals pyrethroïden, organofosfaten, permethrin en methopreen.
  • Orale geneesmiddelen: Deze vlooienbestrijdingsmiddelen zijn pillen die via de mond worden toegediend. Deze pillen zijn de veiligste optie voor eigenaren van huisdieren die zich zorgen maken over het blootstellen van vlooienmiddelen aan andere huisdieren en kinderen. Sommige orale tabletten werken een maand lang, terwijl sommige regelmatig moeten worden toegediend.
  • Vlooienshampoos: Vlooienshampoos zijn effectief in het doden van volwassen vlooien wanneer u ze gebruikt om uw kat te baden. De beste shampoos zijn niet giftig en mild. Ze dienen als basis voor vlooienpreventie zonder uw kat te schaden. Bovendien profiteert uw harige vriend van een schone en gezonde vacht. Vlooienshampoos zijn echter de minst effectieve vlooienbestrijding in vergelijking met vlooien druppels kat, halsbanden en orale tabletten.

Conclusie

Alleen de beste vlooien druppels kat werken effectief om de vier levensstadia van vlooien te doden: eieren, larven, poppen en volwassenen.

Koop het beste vlooienband hond voor uw hond!