Koraal wetenschap
Image default
Eten en drinken

Siliconen bakvormen: wat zijn de voordelen ervan?

Siliconen bakvormen zijn tegenwoordig erg populair en worden steeds vaker gebruikt in de keuken. Ze bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele bakvormen, zoals die van metaal of glas. Maar wat zijn precies de voordelen van het product?

 

Negen voordelen van siliconen bakvormen 

  1. Hittebestendig

Een van de belangrijkste voordelen van siliconen bakvormen is hun uitstekende hittebestendigheid. Ze kunnen temperaturen weerstaan ​​tot wel 250 graden Celsius, waardoor ze perfect zijn voor het bakken van allerlei lekkernijen, van cakes en taarten tot muffins en brood. Bovendien geleiden siliconen bakvormen de warmte gelijkmatig, wat zorgt voor een gelijkmatige en consistente bakresultaten.

 

  1. Antiaanbaklaag

Ze zijn voorzien van een natuurlijke antiaanbaklaag. Dit betekent dat je geen extra boter of olie hoeft te gebruiken om je gebak los te krijgen. De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat je creaties gemakkelijk uit de vorm kunnen worden gehaald, zonder dat ze blijven plakken. Dit maakt het schoonmaken van de bakvormen ook veel eenvoudiger, omdat er geen hardnekkige resten achterblijven.

 

  1. Flexibiliteit en duurzaamheid

Siliconen bakvormen zijn zeer flexibel en duurzaam. Ze kunnen worden gebogen en gevouwen zonder dat ze breken of beschadigd raken. Dit maakt het gemakkelijk om je gebak uit de vorm te halen, zelfs als de vormen geen verwijderbare bodem hebben. Bovendien zijn siliconen bakvormen bestand tegen scheuren en slijtage, waardoor ze lang meegaan en een goede investering zijn voor de lange termijn.

 

  1. Veiligheid

Siliconen bakvormen zijn gemaakt van speciale siliconen, wat betekent dat ze veilig zijn om mee te bakken. Ze bevatten geen schadelijke chemicaliën wat soms wel in plastic bakvormen kunnen voorkomen. Daarom hoef je je geen zorgen te maken over giftige stoffen die in je voedsel kunnen lekken tijdens het bakproces.

 

  1. Veelzijdigheid

Siliconen bakvormen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, waardoor ze zeer veelzijdig zijn. Of je nu kleine muffins wilt bakken of een grote taart wilt maken, er is altijd een siliconen bakvorm die aan je behoeften voldoet. Bovendien zijn ze geschikt voor gebruik in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser, waardoor ze multifunctioneel zijn en je veel kookgemak bieden.

  1. Creatieve vormen

Een ander voordeel van is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende creatieve vormen. Van bloemen en dieren tot cijfers en letters, er is een siliconen bakvorm voor elke gelegenheid. Deze vormen voegen een leuke en unieke touch toe aan je gebakken creaties en maken ze nog aantrekkelijker.

 

  1. Eenvoudig opbergen

Siliconen bakvormen zijn zeer gemakkelijk op te bergen. Vanwege hun flexibiliteit kunnen ze worden opgerold of opgevouwen, waardoor ze weinig ruimte in beslag nemen in je keukenkastjes. Dit in tegenstelling tot traditionele bakvormen die vaak veel ruimte innemen. Je kunt zelfs meerdere siliconen bakvormen op elkaar stapelen zonder je zorgen te maken over beschadiging.

 

  1. Milieuvriendelijk

Als je geeft om het milieu, zul je blij zijn te weten dat het een milieuvriendelijke keuze is. In vergelijking met wegwerp-bakvormen verminderen siliconen bakvormen de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd. Ze kunnen keer op keer worden hergebruikt, waardoor je minder plastic of papieren bakvormen hoeft weg te gooien.

 

  1. Betaalbaarheid

Hoewel ze iets duurder kunnen zijn dan traditionele bakvormen op het eerste gezicht, zijn ze op de lange termijn zeer betaalbaar. Omdat ze duurzaam en lang meegaan, hoef je niet regelmatig nieuwe bakvormen te kopen. Dit bespaart je uiteindelijk geld op de lange termijn.

https://bakingqueen.nl/bakproducten/bakvormen/siliconen-bakvorm/