Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Waarom buiten vergaderen goed voor de productiviteit is

U kent het vast wel, vergaderen is wellicht niet de meest leuke activiteit die u kunt verzinnen… Het is wel noodzakelijk, want soms moeten de werknemers van een bedrijf even bij elkaar komen om ervoor te zorgen dat alle neuzen dezelfde kant op wijzen. Als u denkt aan een vergadering, denkt u waarschijnlijk niet meteen aan een boswandeling of een picknick in de natuur. Maar wie zegt dat vergaderingen altijd in een kantoorruimte plaats moeten vinden? Wij leggen u uit waarom buiten vergaderen hartstikke productief is.

Geen stoorzenders

In de natuur zult u merken dat u veel minder last heeft van stoorzenders. Zo komen er bijvoorbeeld geen collega’s ongevraagd het kantoor binnenlopen. Daarnaast is het raadzaam om de mobiele telefoons uit te zetten, zodat niemand gestoord kan worden door een vervelende ringtone.

Buiten vergaderen geeft frisse energie

Het is algemeen bekend dat de buitenlucht goed is voor de gezondheid. Door buiten te vergaderen kunt u even een frisse neus halen en tegelijkertijd productief bezig zijn. Daarnaast is het goed om af en toe even uit de werkomgeving te stappen en een stukje te gaan wandelen, zodat u daarna weer met frisse energie aan het werk kunt.

Creatief

Het is bewezen dat de natuur een creatieve en rustgevende werking op het brein heeft. Door een vergadering buiten in de natuur te houden worden zowel uzelf als uw werknemers geprikkeld om met creatieve ideeën te komen.

https://hofdebrulle.nl/buiten-vergaderen/