Koraal wetenschap
Image default
Dienstverlening

Waarom je echtscheidingsbemiddeling als een alternatief zou moeten overwegen

Het is nooit een bewonderingswaardige positie om in te zijn als je geconfronteerd wordt met de vooruitzichten van scheiding en echtscheiding. Voor vele echtparen betekent dit natuurlijk ook de voogdij over de kinderen en kinderbijslag, samen met de verdeling van eigendom, alimentatie, en alle andere logistieke en wettelijke stappen. Echter, elk geval hoeft geen vijandige, lelijke rechtszaalstrijd te zijn.

In feite, vele echtparen vinden oplossingen buiten de rechtszaal die uiteindelijk eenvoudiger en een simpeler proces aanbieden, met minder emotionele belasting en financiële lasten. Dit is waar echtscheidingsbemiddeling in het spel komt. Lees meer over waarom dit een haalbaar alternatief is en om te zien of dit de juiste manier voor u is.

Tijdens echtscheidingsmediation dient een ervaren bemiddelaars als derde partij tussen het echtpaar. Dit betekent onderhandelen en compromissen sluiten over belangrijke punten en problemen die spelen. Terwijl via een-op-een gesprekken, deze problemen nooit of minder makkelijk opgelost zouden worden, met een ervaren externe partij kunnen oplossingen vaak ontwikkeld worden zonder overmatige stress of gedoe.

Beide partijen krijgen dezelfde tijd en gewicht, het is verbazingwekkend om te zien welke kracht een neutrale derde partij kan hebben voor het werken naar een schikking. Wanneer beide kanten gehoord en gerespecteerd worden, kunnen resultaten worden behaald.

Het bemiddelingsproces zet het echtpaar in een positie van macht, in de zin dat zij compromissen mogen sluiten voor wat ze elk voelen, willen en denken te verdienen. In tegenstelling tot een rechter, waarbij dat alleen in de handen van één persoon ligt.

Elke zaak is anders en in sommige zaken zal er geen gemakkelijk manier zijn om het buiten een rechtszaal te houden. Andere individuen willen misschien niet in die richting gaan vanwege wat er op het spel staat, of hoe ze zich voelen tegenover de andere partij. Dat is de reden waarom er nooit een goede/slecht of enkele benadering is voor een zaak of omstandigheid.

Echter, wat veel mensen vinden is dat echtscheidingsbemiddeling de weg met het minste weerstand aanbiedt. Dit betekent dat je verder kunt met je leven in minder tijd, terwijl je door een proces gaat wat emotioneel en mentaal makkelijk voor jou is en je meer tijd, moeite en geld bespaart. In tegenstelling tot lange, intensieve rechtszaalgevechten.

Zorg ervoor dat u praat met een ervaren echtscheidingsbemiddelaar advocaat in uw omgeving, die u kan helpen bij het proces en bepaalt of dit de juiste manier van handelen voor u is.

https://offerte.nl/mediation/echtscheiding