Koraal wetenschap
Image default
Sport

Wanneer naar een chiropractor?

Heb je last van lichamelijke klachten zoals rugpijn of nekpijn? Of voel je je niet lekker in je vel, en wil je weten of chiropractie een oplossing voor je kan bieden? Bij chiropractie wordt het lichaam langzaam begeleid naar herstel. Dit gebeurt door middel van specifieke manipulaties aan de wervelkolom. In dit artikel vertellen we meer over chiropractie, en leggen we uit waarom chiropractie soms de beste optie is.

De behandelingen

Chiropractie is een behandelmethode die focust op het herstellen van de werking van het lichaam door middel van manipulaties aan de wervelkolom. Het kan helpen bij allerlei soorten klachten, van rugpijn tot hoofdpijn en van vermoeidheid tot stress. chiropractie is een drug-free en surgery-free aanpak, wat betekent dat het risico op bijwerkingen of complicaties minimaal is. chiropractie werkt ook preventief: door regelmatig te laten controleren bij een chiropractor, kan je klachten voorkomen.

Als je twijfelt of chiropractie geschikt is voor jou, maak dan een afspraak bij ons rug medisch centrum. Onze chiropractors zullen je klachten met je bespreken, en samen bepalen of chiropractie de beste optie is voor jou. chiropractie is geschikt voor zowel acute als chronische klachten, dus hoe lang je klachten al aanhouden maakt niet uit. Wacht niet langer, maar maak snel een afspraak!

Chiropractor of fysiotherapie?

In sommige gevallen is chiropractie de beste optie, maar er zijn ook andere manieren om je klachten te behandelen. Als je rugpijn hebt, kan fysiotherapie of een massage helpen. Voor nekpijn en hoofdpijn kun je paracetamol of ibuprofen nemen. In sommige gevallen kan een chiropractor je naar een andere arts doorverwijzen, bijvoorbeeld als je vermoedt dat je klachten worden veroorzaakt door iets ernstigs.

Toch is het altijd aan te raden om eerst even langs te gaan bij je chiropractor, zodat hij of zij je klachten kan beoordelen en eventueel een andere behandeling kan voorschrijven. Chiropractie is veilig voor zowel volwassenen als kinderen, dus maak gerust een afspraak als je denkt dat chiropractie iets voor jou is. Hoe sneller je klachten behandeld worden, hoe sneller je weer lekker in je vel zit.