Koraal wetenschap
Image default
Beauty en verzorging

Wat moet ik doen met mijn klachten?

Misschien heb je het wel. Alsmaar klachten, steeds meer pijn of constante jeuk. Dit is natuurlijk helemaal niet fijn en kan ernstig zijn. Maar wat moet je met deze klachten? Is het wel nodig om naar de dokter te gaan of gaat het na een tijd weer weg? In dit artikel vertellen we er meer over.

Toch maar naar een kliniek

Als je voor langere tijd last hebt van klachten of als je acute ernstige klachten hebt, is het verstandig om toch een kliniek te bezoeken. Zij kunnen een diagnose stellen en je begeleiden in een behandelingstraject. Zorg er wel voor dat je een betrouwbare uitkiest. Je wilt natuurlijk dat deskundige professionals naar je lichaam kijken. Anders loop je misschien met nog meer klachten weg dan dat je eerst had. Dit willen we natuurlijk voorkomen. Kijk bijvoorbeeld op sites als Kliniek Beleving om verschillende klinieken met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de beste én goedkoopste kliniek kan vinden. 

Eventjes afwachten

Vaak is het verstandig om je klachten even af te wachten. Dit is vooral een goed idee als je net pas klachten hebt, of als deze nog helemaal niet zo erg zijn. Heb je na 2 weken toch nog steeds last van deze klachten? Ga dan naar een specialist. Het is wel mogelijk om even langs de huisarts te gaan met de klachten. Een huisarts kan je adviseren of je naar een kliniek toe moet of niet.

Direct contact opnemen met het ziekenhuis

Heb je opeens heel intense pijn of heb je andere zeer ernstige klachten? Twijfel dan niet om direct de ambulance te bellen. Ernstige aanvallen van verschillende aandoeningen kunnen namelijk veel schade brengen en zelfs tot de dood leiden. Het is daarom goed om het zekere voor het onzekere te nemen en een ambulance te bellen. 

Wat moet ik dus nu doen?

Als je klachten niet erg zijn of er nog maar heel kort zijn, kun je beter even afwachten of ze door een huisarts laten controleren. Heb je echter langer dan twee weken last van de klachten of zorgt het voor veel pijn? Ga dan naar een gespecialiseerde kliniek toe. Bij ernstige klachten is het verstandig om de ambulance te bellen.