Koraal wetenschap
Image default
Beauty en verzorging

Dit kun jij vandaag nog doen aan verkleurde tanden!

Tandverkleuringen zijn veelvoorkomend en kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan ontstaan door het drinken van koffie, thee, wijn of frisdrank, het roken van sigaretten of door het ouder worden van het gebit. Het is begrijpelijk dat je je hierdoor onzeker voelt en graag wilt weten wat je kunt doen om tandverkleuringen tegen te gaan. In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen.

Verander je eet- en drinkgewoonten

Een van de belangrijkste oorzaken van tandverkleuring is het drinken van koffie, thee en frisdrank. Door het verminderen van deze dranken kan je de tandverkleuringen verminderen. Het is belangrijk om voldoende water te drinken om je mond te spoelen en het speeksel te stimuleren, wat helpt bij het neutraliseren van zuren in de mond. Daarnaast kan je ook groenten en fruit eten, zoals aardbeien, sinaasappels en appels. Deze producten bevatten stoffen die helpen bij het reinigen van het gebit en het verminderen van tandverkleuringen.

Poetsen, flossen en spoelen

Een goede mondhygiëne is cruciaal voor een gezond gebit. Door regelmatig te poetsen, flossen en spoelen kan je de tandverkleuringen verminderen. Het is aan te raden om minstens twee keer per dag te poetsen en een keer per dag te flossen. Daarnaast kan je ook mondwater gebruiken dat speciaal is ontwikkeld om tandverkleuringen te verminderen.

Bezoek een tandarts of mondhygiënist

Als je last hebt van tandverkleuringen, kan het raadzaam zijn om een afspraak te maken bij een tandarts of mondhygiënist. Zij kunnen je adviseren over de juiste behandeling en eventueel een tandreiniging uitvoeren. Ook kunnen zij controleren of er geen onderliggende tandheelkundige problemen zijn die de tandverkleuringen veroorzaken.

Overweeg een tandenbleekbehandeling

Als je tandverkleuringen niet verminderen met bovenstaande tips, kun je whitening strips kopen om je tanden zelf witter te maken. Hierbij worden je tanden gebleekt met behulp van een bleekmiddel op de strips. Er zijn verschillende soorten whitening strips, met waterstofperoxide en zonder waterstofperoxide. Het is belangrijk om dit goed na te kijken alvorens je whitening strips bestelt aangezien er risico’s zitten aan waterstofperoxide.