Koraal wetenschap
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat wordt bedoeld met de beste youngtimers?

Heeft u wel eens gehoord van youngtimers? Het is goed mogelijk dat u deze term nog nooit heeft gehoord. Het woord youngtimer is dan ook typisch Nederlands. In het Engels wordt de term ‘classic car’ gebruikt. Met de term oldtimer zult u waarschijnlijk wel bekend zijn. Hiermee worden auto’s die een leeftijd hoger dan 25 jaar hebben bedoeld. Deze auto’s worden door verzamelaars in goede conditie gehouden, en ze rijden er geregeld nog een rondje mee. Youngtimers is als term bedacht voor auto’s die iets jonger zijn dan dat, maar die desalniettemin aantrekkelijk genoeg zijn voor verzamelaars en liefhebbers. De youngtimers hebben een leeftijd van 15 tot 25 jaar. Bent u benieuwd welke merken tot de beste youngtimers van nu behoren? Lees dan verder.

De beste youngtimer-automerken van nu

Er zijn genoeg merken van topniveau waarbij u uitstekende youngtimers in het assortiment aantreft. Een goed voorbeeld hiervan is Porsche. Porsche doet het niet alleen goed op het gebied van oldtimers, maar ook voor youngtimers kunt u bij hen terecht. Goede voorbeelden hiervan zijn de Porsche 911 Cabrio 993 3.6 Carrera, de Porsche 718 Spyder 4.0 en de Porsche 911 2.7 S Coupé. Maar ook een merk zoals Mercedes doet het goed op het vlak van de beste youngtimers. Vooral in de E-Klasse en in de G-Klasse zijn er vele mooie youngtimers te vinden. U kunt hierbij denken aan de Mercedes-Benz E-Klasse Combi 500 of de Mercedes-Benz G-Klasse 500 St. Wagon.

Koop uw nieuwe auto bij dé specialist

De hierboven genoemde merken zijn slechts enkele voorbeelden van klassieke youngtimers. Ook merken zoals Bentley, Audi, Alfa Romeo, BMW, Volkswagen, Suzuki en meer hebben enkele fraaie youngtimers uitgebracht. Er is op dit vlak dus voor ieder wat wils. Maar waar kunt u deze mooie auto’s kopen? Er zijn meerdere aanbieders. Kenners weten dat ze voor de beste youngtimers langsgaan bij ClassicMaster. Dit autobedrijf beschikt over een ruim aanbod en levert ook bijbehorende diensten aan.

https://classicmaster.nl/