Koraal wetenschap
Image default
Aanbiedingen

Integratie Moet Ik Naar De Doktor bij Vcare

Heb je klachten en ben je benieuwd of je naar de dokter moet? Met de app Moet ik naar de dokter? Kun je snel zien of je wel of niet een bezoek aan de huisarts moet brengen. Je kunt deze app downloaden via de Google Playstore of via de App-store. Wanneer je op zoek bent naar meer informatie over je klachten, kan het best lastig zijn om wetenschappelijk onderbouwde medische informatie te vinden. Er staat immers zoveel informatie online, dat je wellicht geen juiste conclusie kunt trekken. Misschien denk je dat je naar de dokter moet, terwijl dit misschien wel helemaal niet het geval is. Enige zekerheid is dan gewenst. De app Moet ik naar de dokter? is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard. Deze richtlijn helpt de huisarts te bepalen of een probleem van een patiënt kan wachten of snel moet worden behandeld. In dit artikel vertellen wij je alles over deze app en ontdek je hoe deze precies werkt. Lees snel verder voor meer informatie over deze nieuwe app.

Wat houdt Moet ik naar de dokter? in?

Moet ik naar de dokter? Is een app die bepaalt of en wanneer je naar de dokter moet. Dit gebeurt op basis van je leeftijd, geslacht en de symptomen die je ervaart. De app is snel, makkelijk en veilig, waardoor je meteen weet waar je aan toe bent. Door vragen te beantwoorden krijgt de app inzicht in de mate van ernstigheid van je klachten. Op basis daarvan en de verdere informatie die je opgeeft, wordt een betrouwbaar advies afgegeven.

Is de gegeven informatie betrouwbaar?

De app zorgt ervoor dat meer mensen verantwoordelijkheid voor hun eigen gezondheid nemen. Zo rond de 42% mensen die een dokter bezoeken, hadden hier eigenlijk niet naartoe gehoeven. De app zorgt ervoor dat veel mensen gerustgesteld worden, door ze van een betrouwbaar advies te voorzien. Dit helpt de werkdruk in de zorg te verlagen. Ook worden hierdoor kosten bespaard. De adviezen die worden gegeven zijn gebaseerd op geldende medische protocollen en standaarden. De adviezen en vragen zijn met zorg samengesteld door een deskundig team triage specialisten. Moet ik naar de dokter? Is de eerste medische app die beschikt over een CE-markering. Deze markering geeft aan dat het product aan alle Europese eisen- en veiligheidsregels voldoet en de conformiteit- en overeenstemmingsprocedures voltooid zijn.

MINDD ook voor huisartsen en huisartsenposten

Moet ik naar de dokter? o f MINDD – Is ook te gebruiken door huisartsenposten en huisartenpraktijken. De app zorgt ervoor dat de werkdruk voor zorgverleners minder wordt. Dit vanwege het aanbieden van digitale zelftriage op hun websites of door deze aan hun regionale huisartsen app toe te voegen. Hierbij worden de patiënten aangemoedigd om digitaal vragen te beantwoorden voordat ze telefonisch contact opnemen met de huisarts. Hierdoor is er minder werkdruk aan de telefoonlijn, wat zorgt voor een efficiënte doorstroom binnen de eerstelijnszorg. En dit is zeer welkom, daar huisartsenposten en huisartsenpraktijken steeds meer werkdruk ervaren. De zorgvraag neemt steeds meer toe en patiënten vragen erom snel geholpen te worden. Ook is er sprake van een tekort aan personeel, waardoor het moeilijker is voor huisartsen om aan de branchenormen te voldoen. Het gevolg is dat patiënten lang moeten wachten voor ze moeten worden teruggebeld en wachtrijen oplopen. Tot 2025 neemt de zorgvraag bij huisartsenposten toe met 2 tot 3,7% per jaar. Ook zal een verdere toename ontstaan als het gaat om urgente zorgvragen. De app zorgt ervoor dat patiënten altijd op het juiste moment worden geholpen. Dit hoeft dan niet bij een huisartsenpost te zijn, maar kan ook bij de eigen huisarts of met een advies dat de patiënt zelf dient op te volgen. Met de app kan een patiënt zelf inzien of een doktersbezoek wel of niet nodig is en gepaste actie ondernemen.

Wetenschappelijk bewezen resultaat

Er zijn diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de app Moet ik naar de dokter? Hierbij is er gekeken naar hoe de app gebruikt wordt, de kwaliteit en de effectiviteit hiervan. Uit de onderzoeken is gebleken dat de app in vrijwel 81% van de gevallen hetzelfde advies als de triagist geeft. Het stimuleert geen overconsumptie en is op dit moment de beste app in Nederland als het gaat om het eenmalig uitvragen van symptomen. Digitale zelftriage via deze app leidt tot rond de 11% minder contacten met de huisartsenpost. Hierdoor zorgt het ervoor dat het medisch onnodig gebruik van huisartsenzorg buiten kantoortijd verminderd wordt. Ook kan het ervoor zorgen dat de kosteneffectieve druk op de gezondheidszorg afneemt. Wie de app voor zelftriage advies gebruikt, volgt tussen de 89,8% en de 98,3% het advies op om geen contact op te nemen met de huisartsenpost. Met de app kan het aantal kosten en contacten dus verminderd worden. Voor zowel patiënten als zorgverleners is de app Moet ik naar de dokter? dan ook een ware uitkomst.

https://www.vcareconnect.nl/