Koraal wetenschap
Image default
Eten en drinken

Dineren in een eeuwenoude boerderij in dit restaurant nabij Kijkduin

Er is een restaurant in Den Haag, vlak bij Kijkduin, dat u terugneemt in de tijd. Het gebouw waar Taverne Meer & Bosch nu in gevestigd is werd in de zeventiende eeuw gebouwd op het landgoed van de baronesse Van der Mijle en Jacob Cats. Nu is het een schitterend restaurant dat zelfs na een brand nog in oude glorie is hersteld. U kunt er aparte zalen afhuren voor besloten partijen en bruiloften, genaamd ‘de Wagenschuur’ en ‘de Gelagkamer’. Aan karakter komt dit gebouw dus niet te kort, maar er zijn andere kenmerken die dit restaurant in de omgeving van Kijkduin zo indrukwekkend maken. En dan is er natuurlijk de fantastische wijnkaart nog.

Genieten tussen de bomen

Het restaurant is gevestigd in de boerderij die in de zeventiende eeuw werd opgericht. Deze bevindt zich in een park met eeuwenoude bomen. Daar kunt u de drukte van de stad even helemaal vergeten en is het soms moeilijk voor te stellen dat u zich in Den Haag bevindt. Vlak bij dit restaurant is ook het strand van Kijkduin en de bekende boulevard. En voordat u het weet bevindt u zich weer tussen de huizen en winkels van de stad en hervat u rustig weer het dagelijkse leven.

Reserveer voor allerlei gelegenheden

U kunt bij Taverne Meer & Bosch terecht voor allerlei gelegenheden, maar het beste reserveert u wel even van tevoren. U kunt van een intiem diner genieten op het terras, in de Franse binnentuin of in het sfeervolle restaurant. Een buffet is ook mogelijk of een vaste kaart. Wilt u wel eens wat anders proberen, maak dan een reservering voor een high tea. U kunt elkaar het ja-woord geven én het feest vieren in deze prachtige omgeving. Dit restaurant vlak bij Kijkduin is ook ideaal voor een jubileum, een uitvaart of een verjaardag. Er liggen 8000 flessen wijn op u te wachten in de speciale wijnzolder.

https://www.meerenbosch.nl/