Koraal wetenschap
Image default
Aanbiedingen

Dit zijn veel voorkomende ziektes bij honden

Helaas is het zo dat honden net als mensen ziek kunnen worden. Het nadeel bij honden is dat deze ziektes vaak moeilijker op te merken zijn. Dat komt voornamelijk doordat een hond niet kan vertellen wanneer er iets mis is, het is daarom wel extra belangrijk dat je je trouwe viervoeter goed in de gaten houdt. Kijk naar verandering in bijvoorbeeld ontlasting of eetgedrag of gedrag in het algemeen. Mocht je toch je twijfels hebben, lees dan snel verder! 

Likken aan anus

Als een hond likt continu aan anus kan dat een teken zijn van verstopte anaalklieren van het beestje. Normaal gesproken worden de anaalklieren geleegd wanneer de ontlasting passeert. Als een hond last heeft van zachtere ontlasting worden de anaalklieren dus niet goed geleegd. Dat resulteert erin dat deze vol komen te zitten en verstopt raken. Je kunt verstopte anaalklieren bij een hond ook herkennen als de hond gaat sleeën of als de hond moeite heeft met zijn of haar ontlasting. 

Virus

Parvo is een virus dat onder honden enorm snel verspreid kan worden door middel van braaksel of ontlasting. Het virus komt over het algemeen vaker voor bij jonge honden, maar ook oudere honden kunnen last hebben van Parvo. De symptomen van Parvo zijn onder andere braken, waterdunnebloederige ontlasting en de hond verliest eetlust. Uiteindelijk leidden al deze symptomen tot hoge koorts en zelfs uitdroging. 

Hondsdolheid

Heeft jouw trouwe viervoeter last van de volgende symptomen: watervrees, verlamming van de spieren en hallucinaties? Dan is het de hoogste tijd om direct contact op te nemen met de dierenarts. Deze symptomen wijzen namelijk op hondsdolheid. Hondsdolheid is een infectie die regelmatig voorkomt onder honden. De infectie test het centrale zenuwstelsel aan en is daarbij ook nog eens zeer besmettelijk. Die besmetting beperkt zich niet alleen tot honden, want ook mensen kunnen deze infectie oplopen. De symptomen voor mensen beginnen met klachten als rillingen, koorts, braken en hoofdpijn. Als je er niet op tijd bij bent zullen deze klachten overgaan in onder andere krampen, verlammingen, ademhalingsproblemen en problemen met slikken.

 

https://nl.bellfor.info/