Koraal wetenschap
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies jij een geschikte BH?

Hoe kies jij een geschikte BH?

Het kiezen van een geschikte bh is voor iedereen ander. Waar de één het fijn vindt om met een voorgevormde bh te lopen, vindt de ander dit weer helemaal niets. Bij het uitkiezen van een bh zijn daarom dus ook een paar zaken essentieel. Eén van die zaken is natuurlijk de cupmaat, maar ook wat je zelf fijn vindt en wat bij je past bepaald wat voor jou een geschikte bh is. Toch zijn er wel een aantal tips, die jou kunnen helpen de juiste bh te kiezen. Want je kunt je voorstellen, dat een bh zonder ondersteuning met een grotere cupmaat niet heel verstandig is. Door onderstaande tips goed in je op te nemen, zal je zien dat het uitzoeken van een geschikte bh de volgende een stuk eenvoudiger wordt.

Maat

Net als bij ieder kledingstuk, geldt ook voor het kiezen van een geschikte bh dat je begint met de juiste maat. Zonder de juiste maat kunnen we natuurlijk helemaal niets beginnen. Om er zeker van te zijn, dat de maat die jij nodig hebt klopt, is het verstandig je borsten regelmatig op te meten. Het kan namelijk zomaar zijn, dat er in een jaar tijd het nodige is veranderd. Vaak hebben we dit zelf niet door, omdat het ontzettend langzaam gaat, maar door je bh maat regelmatig te laten opmeten, voorkom je dat je een te grote of zelfs te klein bh draagt. Bijvoorbeeld wanneer je zwanger bent, dan is de kans groot dat je in een sport bh zwanger hebt rondgelopen. Een sport bh zorgt namelijk voor extra ondersteuning en helpt tegen gevoelige borsten.

Gelegenheid

Afhankelijk van waar jij een bh voor nodig hebt, kun je bepalen welke bh geschikt voor je is. Je kunt je voorstellen, dat een sport bh immers een ander eisenpakket behoeft, dan wanneer je een push up bh met cupmaat e nodig hebt voor onder die ene mooie galajurk. Zorg er dus voor, dat je vooral voor jezelf weet waar je naar op zoek bent. Dit zorgt voor een stuk meer rust en zal de uiteindelijke zoektocht dan ook zeker ten goede komen. Vind je het lastig of twijfel je, raadpleeg dan gerust eens een lingeriezaak, want daar kunnen ze je van A tot Z helpen. Vind je het lastig om alleen te gaan, neem dan gerust je moeder of een vriendin mee, want een goede BH is voor iedere vrouw onmisbaar.