Koraal wetenschap
Image default
Muziek

Een opleiding DJ worden voor beginners

Als je altijd al hebt gedroomd om voor volle zalen te staan en jouw tracks te draaien, dan is het misschien interessant om een cursus DJ worden voor beginners te volgen. Diverse muziekscholen bieden tegenwoordig cursussen aan om jou de kneepjes van het vak te leren. Vaak heb je hier geen ervaring of apparatuur voor nodig. Met een passie voor muziek, een flinke dosis doorzettingsvermogen en een klein beetje muzikaal talent kom je vaak al een heel eind. Zo leer je op een toegankelijk niveau tracks te mixen en draaien.

Een ruim aanbod in muziekles

Op de Gooische Muziekschool in Bussum vind je een ruim aanbod aan muzieklessen binnen de dans-, muziek en musicalwereld. De school heeft locaties in acht gemeentes binnen de Gooi- en Vechtstreek en Eemland waar rijkserkende opleidingen worden gegeven. De lessen worden gegeven door een groot team van docenten die specialist zijn in allerlei disciplines binnen de danswereld en muziekindustrie. Een populaire opleiding is de cursus DJ worden voor beginners. Tijdens deze cursus krijg je les van vakdocenten die door heel Nederland hebben gedraaid en het vak écht verstaan. Je hebt geen ervaring nodig om de cursus te volgen, maar je moet wel gemotiveerd zijn en een passie hebben voor muziek. Je leert tracks te mixen en effecten en loops te maken. Daarnaast leer je ook goed te luisteren naar muziek, zodat je op het juiste moment naar een climax toe kan werken en weet welke muziekstijlen je met elkaar kan mixen en welke juist niet.

Volg de cursus en leer de kneepjes van het vak

Voor het volgen van de cursus DJ worden voor beginners hanteert de school verschillende tarieven. Deze zijn te bekijken op de website. Voor de cursus moet je minimaal 10 jaar oud zijn. Daarnaast kunnen volwassenen de cursus ook volgen aan de Gooische Muziekschool, gevestigd in Bussum. Je volgt vijf lessen van ongeveer 45 minuten en vult eenvoudig het contactformulier in om je aan te melden.  

https://www.degooischemuziekschool.nl/