Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Gemakkelijk de luifels reinigen en onderhouden

Misschien vind je het wel een leuk werkje en misschien ook niet. Helaas moet het toch gebeuren. Luifels moeten goed onderhouden worden. Het is gelukkig een gemakkelijk en relatief snel klusje om te doen. Het is ook beter om ze goed te onderhouden, want slecht onderhouden luifels scheuren sneller en zijn veel kwetsbaarder. Door ze goed te onderhouden kan je de levensduur aanzienlijk verlengen. Om te zorgen dat jouw luifels er ook mooi bij hangen hebben wij een paar tips voor je.

 

Let op het weer

Bij het gebruik van een voortent of luifel is het belangrijk om op het weer te letten. Laat de luifels ’s nachts niet opengaan en vergeet hem niet op te vouwen als je weggaat. Als het plotseling flink gaat waaien of regenen, kan de luifel ernstig beschadigd raken.

 

Reiniging voor opslag

Als je je camper of caravan ergens opbergt, maak dan zeker de luifel schoon. Zorg ervoor dat de luifel volledig droog is en dat er geen vlekken of vuil op zitten. De beste tijd om de luifel schoon te maken is op een zonnige dag als de wind niet sterk is. Zo zie je de vlekken goed en is de luifel sneller droog.

 

Schoonmaken

Als je de luifel wilt reinigen, kan je het beste een algemene reiniger gebruiken. Zorg er in het begin voor dat de luifel volledig is uitgeschoven. Neem wat water en wat algemene reinigingsmiddelen en gebruik vervolgens een schuursponsje of borstel om het mengsel voorzichtig op de luifel te vegen. Spoel af met een tuinslang en laat de luifel goed drogen voordat je hem inklapt.

 

https://www.koalacreek.info/producten/luifels/