Koraal wetenschap
Image default
Bedrijven

Hoe kies je een zwembad voor in de tuin?

Zwembaden zijn al lange tijd hip maar sinds er veel op slot is gegaan in het land is de vraag alleen maar toegenomen. Goede kans dus dat jij er ook al over hebt na zitten denken, want zo lekker het water in op een hete zomerdag na een flinke stapel werk is toch wel erg fijn. De ultieme ontspannende opfrisser! Heb je al besloten dat je hier sowieso behoefte aan hebt? Hoe ga je dan te werk? Welke zwembadjes zijn goed of welke is genoeg voor jou en je wensen? Ook als je kinderen hebt kan dit allemaal veel uitmaken, dus laten we eens gaan kijken wat de opties zijn.

Intex zwembad

Opblaasbadjes zijn vooral voor gezinnen met kinderen een populaire aankoop. De kleintjes kunnen makkelijk badderen, maar jij kunt er vaak alleen maar je voeten in waden. Fijn dus dat je nog iets kunt doen voor de kleine, maar voor jou zelf is het niet alles. Dat is waarom veel volwassen al snel uitkomen bij een Intex zwembad, oftewel de opblaaszwembadjes “plus”. Intex zwembaden zijn te krijgen in meerdere grote maten en zorgen ervoor dat ook jij ruimte hebt om lekker in het water te hangen, of zelfs kleine baantjes kunt trekken. Ook de stevigheid waardoor ze langer meegaan zorgt ervoor dat het gemiddelde Intex zwembad populairder is dan “vergelijkbare” badjes.

Container

Een goede stap omhoog van zo’n opblaasbad is een jacuzzi of bubbelbad. Deze kun je makkelijk neerzetten als je een afdak hebt, of je kunt hem natuurlijk gewoon ergens in de tuin zetten en afdekken met een speciale plaat of zeil. Het nadeel van een jacuzzi is dat de nieuwigheid er relatief snel af gaat en zo aantrekkingskracht verliest. Een alternatief dat beter bruikbaar blijft, is een containerzwembad. Dit is een scheepscontainer die is omgebouwd tot zwembad. Zo heb je direct een zwembad dat je bovengronds kunt laten plaatsen en waar je door het hele jaar heen gebruik van kunt maken als je wilt.

Inbouw/Aanbouw

Een laatste stap omhoog is een zwembad laten uitgraven of laten aanbouwen in je huis. Dit is de meest permanente optie, en meestal enkel weggelegd voor mensen met veel ruimte en geld. Ook moet je er rekening mee houden dat de vraag naar het aanleggen van een zwembad vooral in de zomer erg groot is, dus plan het liever voor het einde van de winter in.

https://outathome.com/nl/zwembaden/zwembad-merken/intex-zwembad