Koraal wetenschap
Image default
Vakantie

Hoe u een opvouwbare handkar kiest voor uw bedrijf

Een handkar is een kar die kan worden geduwd. Het is meestal een kleine kar met twee wielen die gemakkelijk door één persoon kan worden voortgeduwd. Er zijn veel voordelen aan het gebruik van een handkar op de werkplek.

Het belangrijkste doel van een handkar is om mobiliteit te bieden en het voor iemand gemakkelijker te maken om zware voorwerpen van de ene plaats naar de andere te vervoeren. Dit type kar heeft meestal twee wielen en wordt gebruikt om zware voorwerpen te vervoeren door erop te duwen in plaats van te trekken. Het draagvermogen van de meeste karren varieert van 300 pond tot 500 pond, afhankelijk van het model dat u koopt.

Handkarren worden vaak gebruikt in magazijnen, distributiecentra, supermarkten, buurtwinkels en zelfs in ziekenhuizen of apotheken waar er grote hoeveelheden voorraden kunnen zijn die regelmatig door de faciliteit moeten worden verplaatst.

 

Wat is het verschil tussen een aluminium kar en een stalen kar?

Staal is een veel sterker en duurzamer materiaal dan aluminium. Daarom worden stalen karren vaak gebruikt in industriële omgevingen, waar ze zwaar worden belast en worden gebruikt voor het vervoer van zware voorwerpen. Aluminium karren zijn over het algemeen lichter van gewicht en worden vaak gebruikt in kantooromgevingen, waar de kar waarschijnlijk niet wordt blootgesteld aan zware lasten of ruwe behandeling.

Stalen karren zijn meestal gemaakt van metalen platen die vervolgens aan elkaar worden gelast om een enkele eenheid te vormen. De metalen platen kunnen in dikte variëren, afhankelijk van wat de kar moet vervoeren. Ze kunnen zo dun zijn als 1/8 inch of zo dik als 3/4 inch. De metalen platen worden vervolgens in de gewenste vorm gebogen en bij de verbindingen aan elkaar gelast.

Aluminium karren hebben over het algemeen een eenvoudiger constructieproces omdat ze niet bestand zijn tegen zware lasten of ruwe behandeling zoals stalen karren. Ze zijn meestal gemaakt van geëxtrudeerde aluminium staven die in vorm zijn gebogen met behulp van matrijzen en aan de verbindingen zijn gelast met klinknagels of schroeven.

 

Wat is de beste maat voor een opvouwbare handkar?

Een opvouwbare handkar moet minimaal 200 pond kunnen dragen en het stuur moet minimaal 36 inch hoog zijn.

https://www.bolderkar.nl/opvouwbare-bolderkar.html