Koraal wetenschap
Image default
Woningen

Je huis verkopen in 2023? Dit moet je weten!

Het is onmogelijk denkbaar dat de huizenprijzen zullen blijven stijgen. De verwachting is dan ook dat de huizenprijzen in Nederland in 2023 verder zullen dalen. In een extreem geval zal die daling 7% zijn, in een normaler en waarschijnlijker scenario zo’n 4,5%

 

Duurzaamheid

Er zal moeten worden geïnvesteerd in duurzaamheid en vanaf 2023 krijgen een aantal aspecten daarvan een verplicht karakter. Als je in januari 2023 een huis koopt met een energielabel dat lager is dan energie label E, dan ben je verplicht om je huis te renoveren. Denk daarbij aan een betere isolatie en dubbele glazen ramen en het vervangen van oude daken.

 

Warmtepomp

Je hebt het vast wel al eens voorbij horen komen. De CV-ketel gaat er op korte termijn helemaal uit. Hij moet plaats maken voor elektrische verwarming, we willen af van het gas, want dat levert te veel problemen op. In plaats daarvan, willen we de warmtepomp introduceren. De elektrische en duurzamere variant. Als je een huis koopt in 2023, dan ben je nog niet verplicht om dat te voorzien van een warmtepomp. Vanaf 2026 is dat in elk geval wél verplicht bij nieuwe en nieuw gekochte woningen.

 

Aantrekkelijke rente

Al die overhead kosten waar je rekening mee moet houden worden erge ns wel gecompenseerd. In alle waarschijnlijkheid zal de rentevoet van je hypotheek aantrekkelijker worden om al die kosten te kunnen financieren. Vraag het aan je makelaar in Limburg!

 

Het aantal verkochte woningen zal mogelijk stagneren in 2023

Het aantal verkochte woningen loopt een beetje terug naar verwachting. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de onzekerheden die de veranderingen in 2023 met zich mee brengt. De huizenwaardes beginnen te dalen en veel mensen zullen afwachtend zijn met de aanschaf van een huis als de verwachting ervan is dat de prijzen van hun woning direct zullen dalen. Op de langere termijn daarentegen zullen de huizenprijzen in 2030 om en nabij de 700.000 euro waard worden!

https://wozawebdesign.com/vastgoedmakelaar-rentmeester/