Koraal wetenschap
Image default
Hobby en vrije tijd

Luchtbuks kopen

Heeft u een nieuwe hobby gevonden? Of wilt u graag een nieuwe hobby, die u leuk lijkt, gaan beoefenen? Met een luchtbuks kopen, kunt u op eigen erf gaan oefenen met schieten op blikjes, potjes of schietdoelen. Kogelvangers zijn ook verkrijgbaar. Zo kunt u het schieten oefenen op een leuke manier. Let er wel op dat u niet schiet op dieren en het alleen op eigen erf doet. In Nederlands is het in openbare plekken, zoals in een bos of park verboden. Maar mocht u een luchtbuks kopen, dan kunt u nog genoeg vertier beleven, ook in Nederland. Vaak is het schieten met een luchtbuks ook een opstap naar meer, zoals het behalen van een vergunning, om daadwerkelijk met een echt vuurwapen te kunnen schieten. Voor een luchtbuks heeft u geen vergunning nodig, maar dient u wel ouder te zijn dan 18 jaar.

 

Hoe werkt een luchtbuks?

Een luchtbuks is -uiteraard- een buks, waarbij de kogel door middel van gecomprimeerd gas uit de buks wordt geschoten. Wel zit er verschil in de luchtbuksen, dit verschil zit ‘m in de snelheid waarmee de kogel naar buiten wordt geschoten en met welke systemen, zo zijn er de volgende systemen:

 

–       Veersysteem;

–       Persluchtsysteem;

–       Gasraamsysteem;

–       CO2-systeem.

 

Online winkelen

Online zijn er voldoende mogelijkheden tot het kopen van verscheidene luchtbuksen, met allerlei bovengenoemde systemen. Het hangt er van af met welk doel u wil gaan schieten met een luchtbuks. Daarom dient u bij het kopen van een luchtbuks zich aft e vragen wat u er mee gaat doen. Voor verre afstanden (bij het schieten op blikjes) dient u een luchtbuks met persluchtsysteem te gebruiken. CO2 luchtbuksen zijn goedkoop en zijn erg ‘’rustig’’ wanneer u er mee gaat schieten. Bij een luchtbuks kopen moet u er ook voor zorgen dat de luchtbuks afgesloten – gewoon goed opgeborgen- vervoerd kan worden. Hiervoor zijn er bestemde geweerkoffers of geweerfoudraals.

https://www.staaloutdoor.nl/luchtbuksen.html