Koraal wetenschap
Image default
Eten en drinken

Sprinkles: Geeft kleur aan lekkernijen

Sprinkles, ook wel bekend als hagelslag of strooisels, zijn kleine stukjes gekleurde suiker of chocolade die worden gebruikt om een ​​speciaal tintje aan verschillende soorten voedsel te geven. Of het nu gaat om cupcakes, ijs, cake of wafels, sprinkles zijn een geweldige manier om kleur en smaak aan je creaties toe te voegen. Hieronder staan een paar voorbeelden van waar je het voor kunt gebruiken en verassende dingen waar je het overheen kunt strooien.  

 

Sprinkles om cupcakes mee te versieren

Sprinkles worden het meest gebruikt als decoratie voor cupcakes. Eenmaal gebakken en glazuur toegevoegd, kun je het glazuur versieren met allerlei soorten. Kies bijvoorbeeld regenbooghagelslag voor een kleurrijke en vrolijke look, of chocoladehagelslag als je een meer delicate look wilt. Sprinkles zijn ook geweldig voor het maken van cupcakes met een thema, zoals harten voor Valentijnsdag en kerststerren.

 

Sprinkles voor ijs en desserts

Je hoeft het niet alleen voor cupcakes of andere baksels te gebruiken, maar ook voor ijs en toppings op desserts. Voeg het toe aan een kom met vanille-ijs voor meer kleur of aan een kom met chocolade-ijs voor extra smaak. Je kunt ook hagelslag toevoegen aan je favoriete desserts als taart of pudding. Dit geeft het gerecht een feestelijk tintje en laat het er net wat beter uitzien.

 

Sprinkles kun je dus voor van alles gebruiken. Leuk voor een taart of cake bij een verjaardag, een ander feestje of gewoon omdat het kan. Sprinkles zijn vaak verkrijgbaar in een grote pot of in een pot met meerdere kleuren en soorten. Erg leuk voor de afwisseling.

https://bakingqueen.nl/bakproducten/kaarsen-en-decoratie/eetbare-strooisels/sprinkles/