Koraal wetenschap
Image default
Verbouwen

Stukadoor Zoetermeer

Wanneer mag je jouw woning stucen?

Als je in een nieuwbouw woning gaat wonen en je van plan bent om een stukadoor Zoetermeer in te huren, is het soms verstandig om daar nog mee te wachten. Als je te vroeg je muren laat stucen, kunnen er in de loop van de jaren scheuren ontstaan. Dit komt doordat in de eerste vijf jaren van een woning de muren en fundering zich nog moeten aarden en zich daarbij nog een klein beetje bewegen. Daarom kiezen veel bewoners er eerst voor om alleen behang op de muur te doen, dat flexibeler is en makkelijker te vervangen als er toch scheurtjes ontstaan.

 

Scheurtjes zijn geen groot probleem

Toch zijn er ook een hoop mensen die er wel voor kiezen gelijk hun muren te laten stucen. De scheurtjes in de muur kunnen namelijk niet veel kwaad en zien er eigenlijk alleen maar minder mooi uit. Je kunt ze namelijk altijd weer dichtmaken en vullen door een stukadoor. Als je niet houdt van behang of echt heel graag stucwerk in huis wilt hebben, moet je je zeker niet tegen laten houden door dit kleine probleem. Het is jouw huis en die moet je gewoon inrichten zoals jij het mooi vindt, want het is zonde om jarenlang tegen een lelijke muur aan te kijken.

 

Nog een andere optie

Naast stucen wordt renovlies ook vaak gebruikt voor de nieuwbouw. Renovlies is een soort behang dat stukjes polyester vezel bevat. Het ziet er bijna identiek uit in vergelijking met stucwerk. Daarnaast is het een stuk goedkoper om aan te brengen en kost het ook nog eens minder tijd. Het enige nadeel is wel dat het alleen op een egale ondergrond geplaatst kan worden, dus daar moet wel op gelet worden. Het is dus niet echt een vervanging van stucwerk, maar meer een eigen soort muurafwerking. Renovlies is dus een goede tijdelijke oplossing en ideaal voor bewoners die graag binnen een budget willen blijven.

 

https://www.stukadoorsbedrijfhoog.nl/stukadoor-zoetermeer