Koraal wetenschap
Image default
Beauty en verzorging

Tips om uit je dip te komen

Iedereen heeft wel eens last van een dip. Daar is geen ontkomen aan. Het heeft vaak verschillende oorzaken en iedereen ervaart het op zijn of haar eigen manier. Ondanks dat iedereen er op zijn eigen manier mee omgaan, weet wel iedereen hoe vervelend het kan zijn om je niet altijd even goed te voelen. Er zijn een paar tips over omgaan met depressie en hoe je verder komt in je leven. Het werkt misschien niet bij iedereen en het heeft wat tijd nodig, maar de meeste zijn zeker het proberen waard. 

Er wordt vaak gezegd dat het belangrijk is om een regelmatig slaappatroon aan te houden. Het is voor mensen met depressie vaak een uitdaging, maar het zal je lonen om het een kans te geven. Overdags slapen kan depressieve gevoelens erger maken. Daarnaast kan het je nachtrust ten goede komen als je overdags actief blijft.  

Aansluitend bij het slaappatroon is een regelmatig eetpatroon ook erg belangrijk. Elke dag beginnen met een goed ontbijt, in het midden van de dag lunch en s avonds avondeten helpt om je bloedsuikerspiegel op pijl te houden. Dit zorgt voor energie en voor genoeg vitamines en mineralen in je lichaam. 

Sociaal contact onderhouden is vaak een hele uitdaging voor iemand met depressie. Een dagelijks moment van betekenisvol contact kan een erg positief gevolg hebben op je humeur. Praat met iemand die je vertrouwt. Dit kan een ouder zijn, een vriendin of een psycholoog Amsterdam. Deze persoon kan je helpen herinneren aan de positieve dingen in het leven. 

Maak een positiviteitsboekje. Verzamel allerlei quotes en foto’s of andere dingen die je inspireren die je in het boekje kan plakken. Niet alleen zorgt dit voor wat afleiding, het kan wat houvast bieden tijdens moeilijkere dagen. 

Zorg altijd dat er een mogelijkheid is om met een psycholoog den haag te praten. 

http://www.piekerpoli.nl