Koraal wetenschap
Image default
Aanbiedingen

Waarom overstappen op een elektrische auto?

 

Steeds meer mensen in Nederland gaan elektrisch rijden. Een elektrische auto heeft geen uitlaat waar fijnstof of stikstofdioxide uitkomt. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit in Nederland. Elektrisch rijden zorgt daarom voor een vermindering in de CO2 uitstoot.

Er zijn wereldwijd miljoenen voertuigen die rijden op fossiele brandstoffen. De fossiele brandstoffen vervuilen de lucht, raken op termijn uitgeput en worden daarom ook steeds duurder. Onlease biedt volledig elektrische auto’s aan. Het kabinet heeft ook als doelstelling dat in 2030 alle nieuwe verkochte auto’s volledig elektrisch rijden.

 

Opladen elektrische auto

Een elektrische auto moet regelmatig worden opgeladen. Dit kan je doen aan laadpalen of aan snelle laadpalen met een speciaal pasje. Deze vind je onder andere bij benzinestations. Het opladen van een elektrische auto werkt hetzelfde als het opladen van je mobiel. Je sluit de auto met een laadkabel aan bij een laadpaal en de accu laadt dan op. De snelheid van het opladen is van veel variabelen afhankelijk en de tijd tot een volle accu kan daarom verschillen.

 

Je kunt op twee manieren de elektrische auto opladen, namelijk gewoon laden en snelladen. Bij gewoon laden duurt het 6 tot 10 uur voor de accu volledig is opgeladen en bij snelladen duurt het 20 tot 40 minuten totdat de accu voor 80% is opgeladen.

Het aantal kilometers dat je kan rijden met een volle accu hangt af van de capaciteit van de accu. Bij brandstof auto’s gaat het over het aantal verbruikte liters, dit is bij elektrische auto’s vergelijkbaar met het aantal kilowattuur (kWh). Op één kWh aan elektriciteit kan je ongeveer 5 kilometer rijden. Dit is afhankelijk van meerdere situaties. Het liefst rijd je windstil en tussen de 15 en 20 graden. Onder deze weersomstandigheden gaat de accu het langste mee. Met een elektrische auto van 50 kW kun je dus naar verwachting 50 x 5 = 250 km elektrisch rijden zonder tussentijds opladen.

 

Voordelen

Het elektrisch rijden kent vele voordelen: 

– De elektrische auto trekt sneller op dan een normale auto.

– Een elektrische auto is altijd een automaat, je hoeft dus niet te schakelen.

– Er komen geen schadelijke gassen vrij, dat maakt elektrisch rijden beter voor het milieu. 

– Elektrisch rijden zorgt voor minder geluidsoverlast dan bij een normale auto.

– De maandelijkse kosten zijn lager. Je betaalt geen brandstof wat zeker in deze tijd gunstig is. 

 

Naar verwachting zal het aantal elektrische auto’s in de toekomst blijven stijgen. Ook zullen elektrische auto’s een belangrijke rol gaan spelen in ons energiesysteem. De elektrische auto’s rijden op stroom uit de zon en wind, een duurzame energiebron. 

 

https://onlease.nl/financial?filter%5Bfuel_type%5D=E