Koraal wetenschap
Image default
Onderwijs

Deze culturele workshops zijn voor alle leeftijden

Of je nou op zoek bent naar dé workshop op school of een creatieve workshop met kinderen, wij hebben precies de inspiratie die je zoekt. Van de jongste schoolgangers tot de leerlingen die bíjna klaar zijn om de school te verlaten: deze culturele workshops zijn een succes in alle leeftijdscategorieën.

Lekker lachen met theatersport

Tijdens een workshop theatersport is niks te gek! Leerlingen worden geprikkeld om hun fantasie helemaal de vrije loop te laten en moedigen elkaar aan om niet te veel te denken, maar vooral veel uit te proberen. Dit leidt tot de raarste situaties en knotsgekke dialogen waarmee de leerlingen elkaar verrassen, ontroeren en aan het lachen maken.

Samen zingen met musicalzang

Hoe jong of oud je ook bent, musicals spreken eigenlijk iedereen aan. En dat is ook niet zo gek: er zit zó veel emotie in musicalmuziek! Het is dan ook heerlijk om je met de hele klas te verliezen in een meerstemmig musicalnummer waarin iedereen zich helemaal kan laten gaan.

Graffiti spuiten als echte straatartiesten

Op straat op de muur spuiten mag natuurlijk niet, maar stiekem ziet straatkunst er wel supercool uit. Tijdens een workshop graffiti kunnen leerlingen zelf ervaren hoe het is om zo’n tof beeld te maken met behulp van een spuitbus. Maar dan op een ondergrond waarop het wél gewoon mag.

Shinen als je favoriete Youtube-artiest

Leerlingen zijn steeds jonger als ze een telefoon krijgen en sturen elkaar de hele dag filmpjes door. Zeker weten dat al je leerlingen een lijstje van favoriete Youtubers hebben. Tijdens een workshop vloggen kunnen ze zelf eens proberen hoe moeilijk het nou eigenlijk is om een vlog te maken waarmee je de aandacht van je kijker van begin tot eind vasthoudt.

Kennismaken met kunst en techniek

Het lijken twee verschillende werelden, maar kunst en techniek gaan steeds meer door elkaar lopen. Wat dacht je van een workshop virtual reality of tekenen met een 3D-pen? Wedden dat je de aandacht van je leerlingen hiermee vanaf het allereerste moment stevig beetpakt!

https://www.kleinkunstig.nl