Koraal wetenschap
Image default
Gezondheid

Angsten tijdens zwangerschap

Tijdens je zwangerschap ben je helemaal in de wolken, tot je begint te denken over wat er allemaal mis zou kunnen gaan. Er spoken honderden angsten door je hoofd heen met onzekerheid bovenop. Wat als het bij jou allemaal anders is? Wat als er iets mis gaat? Wat vooral belangrijk is, is dat je je angsten onder ogen komt. Misschien helpt het je te lezen over de zorgen van andere.

 

Moeilijk kind/huilbaby

Ben je een beetje gevoelig aangelegd? Dan is de mogelijke huilperiode een gigantisch zware tijd om doorheen te gaan. Je bent zelf namelijk ontzettend prikkelbaar als je net bevallen bent. Niet gek ook, je lichaam heeft alles gegeven wat het kan om je kindje veilig op de wereld te zetten. Het vervelende aan een huilbaby is dat je niet weet van tevoren of je een huilbaby gaat krijgen. Je moet maar net geluk hebben, zoals met zoveel in het leven.

 

 

 

Huisdieren en de baby

Zal het wel goed gaan tussen de baby en de huisdieren? Wat nu als de hond extreem jaloers wordt, of de katten geïrriteerd worden aandacht te kort. Weer iets dat super lastig is om in te schatten, want je hebt er niet echt invloed op. Wel kun je je aandacht verdelen over de twee. Vergeet na het krijgen van een kindje niet dat je ook nog huisdieren hebt.

 

Moeders met de ziekte van Usher

Moeders met de ziekte van Usher kunnen slecht tot nauwelijks zien en horen. Daar hebben moeders met de ziekte van Usher ook geen invloed op, en richten zich daarom volledig op het heden. De toekomst kun je niet bepalen, en misschien is dat een prachtige gedachte om in je achterhoofd te houden wanneer angsten door je hoofd heen spoken.

https://ushersyndroom.nl/wat-is-het-ushersyndroom/