Koraal wetenschap
Image default
Dieren

Drie tips voor de verzorging van je hond

De hond is vaak je beste maatje. Je hond goed onderhouden en verzorgen is belangrijk voor een zo lang en gelukkig mogelijk leven. Iedereen heeft zijn eigen manier van verzorgen, maar met deze tips weet je zeker dat je hond een gezonde en verzorgde toekomst tegemoet gaat.

Zorg voor voldoende beweging

Elke hond is anders en voldoende beweging verschilt daarom ook per hond. Waar grote energieke honden vaak regelmatig, lange afstanden moeten afleggen om hun energie kwijt te kunnen en conditie op peil te houden, hebben kleine hondjes vaak aan een kort rondje voldoende beweging. Zoek daarom uit hoeveel beweging jouw hond nodig heeft en zorg dat je hem dit ook geeft. Een goede actieve hond, zorgt dat hij een gezond leven tegemoet gaat.

Was de hond regelmatig

Wanneer je regelmatig met de hond erop uit gaat, zul je merken dat je hond tijdens deze wandelingen regelmatig het nodige in zijn vacht meeneemt. Belangrijk is daarom om regelmatig de vacht te borstelen zodat je de troep en parasieten uit de vacht haalt. Ook dien je de hond regelmatig goed te wassen met een shampoo. Een shampoo zorgt ervoor dat de vacht gezond blijft. De beste shampoo is er één zonder schadelijke stoffen. Lees je goed in, want de vacht van een hond zit iets anders in elkaar dan bij ons mensen. Dezelfde shampoo voor de hond gebruiken als wij mensen doen is dan ook niet verstandig!

Reinig regelmatig de oren

Wist je dat honden vier keer zo goed kunnen horen dan mensen? Dat oren zijn voor honden daarom ook zeer belangrijke zintuigen. Een hond kan zijn eigen oren niet zelf schoonmaken, hiervoor ligt dus een taak voor de baas. Door speciale oorreiniger voor de hond te gebruiken, zorg je dat de oren van je hond in goede staat blijven en je hond nog lange tijd alles goed kan horen.