Koraal wetenschap
Image default
Dieren

Steenmarter bestrijden, weg met ongedierte

Niemand houdt van ongedierte, dat is wel algemeen bekend. Het is gewoon vervelend om dieren in je huis te vinden die daar niet horen te zijn. De steenmarter is zo’n dier dat je liever niet in huis vindt. Het is een veelvoorkomende en beschermde diersoort in Friesland. Steenmarter bestrijden is dan vaak het enige dat je wil. Helaas veroorzaakt dit beestje namelijk veel schade en overlast. Hij bijt bijvoorbeeld kabels stuk en zorgen voor geluidsoverlast. Dit is nog niet het ergste. Een steenmarter neemt soms ook prooidieren mee in huis, doet zijn behoefte en dit zorgt voor stank en vliegenoverlast. Ze brengen schade aan aan isolatiemateriaal en in de spouwmuur. Dit is natuurlijk niet fijn.

Hoe herken je een steenmarter?

Als je last hebt van een steenmarter in huis dan merk je dit echt wel. Gezien het overlast en de schade die het dier aan brengt. Het kan klinken alsof er iemand op het dak rent, of in de muur, het kan soms net klinken of er een inbreker is. Een spoor van schade kan het dier ook verraden. Als je ze aantreft of hoort, dan wil je er graag zo snel mogelijk vanaf. Gewone dingen als wc blokjes, hondenharen, flitsende, piepende apparaten of een radio op vol volume zou ze al weg kunnen jagen. Maar als dit niet werkt dan kun je het beste een bestrijding service inschakelen.

Ongedierte verwijderen

Alleen het idee al dat er ongedierte in huis leeft, zeker een dier ten grote van een kat. Steenmarter bestrijden is dan een goed idee. Je wil er natuurlijk graag vanaf. Het inschakelen van een bestrijding service is dan wel een slim idee. Die zijn namelijk gespecialiseerd in het verwijderen van ongedierte. Omdat de steenmarter beschermd is, is een steenmarter bestrijden niet toegestaan. Gelukkig zijn er wel manieren om dit dier je deur uit te krijgen en te houden. Een bestrijding service kan je hierbij helpen.

 

 

https://www.bestrijdingservicefriesland.nl/ongediertebestrijding/steenmarters