Koraal wetenschap
Image default
Dieren

Wat kan je gebruiken voor muizen bestrijden?

Muizen worden gezien als ongedierte die veel overlast kunnen veroorzaken. Wanneer het weer buiten kouder wordt, zijn de muizen op zoek naar een schuilplaats. Deze schuilplaatsen vinden plaats binnen een woning vanwege de warmte en groot aanbod van voedsel. Muizen leven in groepen en krijgen gemiddeld 10 jongen per keer. Muizen bestrijden kan helpen om overlast te voorkomen. Hiervoor kunnen een aantal middelen bij helpen.

Welke reden zou je kunnen hebben voor het bestrijden van muizen?

Muizen kunnen enorme overlast met zich meebrengen. Ze veroorzaken knaagschade aan deuren, plinten en vooral aan kabels. Muizen zijn ook dieren die ziektes kunnen verspreiden. De hygiëne van het ongedierte is erg laag. Ze vervuilen het huis en kunnen vervelende geurtjes met zich meedragen. Het zijn dieren die zich snel voortplanten. Als er niet op tijd actie wordt ondernomen, kan het lastig worden om van het ongedierte af te komen.

 

Producten om muizen te bestrijden

Voor het muizen bestrijden is het handig om een aantal middelen te gebruiken. De meeste populaire middelen zijn:

–        Muizengif: Dit zijn kleine korrels die door muizen opgegeten kan worden. Het gif veroorzaakt een inwendige bloeding waardoor de muizen overlijden. Deze middel kan ingezet worden als je last hebt van een grote muizenplaag.

–        Muizenvallen: Dit is een mechaniek dat muizen vangt. In de val wordt een klein beetje voer ingelegd om het ongedierte te lokken. Er zijn verschillende soorten muizenvallen verkrijgbaar. Het is een val die geschrikt is voor het vangen van één muis.

–        Muizenjagers: Een muizenjager is een apparaat die hoogfrequente geluiden uitstraalt. Dit zijn geluiden waar de muizen niet goed tegen kunnen. Door het geluid gaan de muizen zich verplaats naar een andere omgeving.

 

Met een paar simpele maatregels is het al mogelijk om van het ongedierte af te komen. Online zijn er verschillende producten verkrijgbaar die jou kunnen helpen. Wil je liever hulp krijgen van een expert? Neem dan contact op met een bedrijf die ervaring heeft met ongedierte.

https://www.bestrijdingservicefriesland.nl/ongediertebestrijding/muizen-bestrijden