Koraal wetenschap
Image default
Sport

Goede bokshandschoenen zijn essentieel voor u en uw tegenstander

We gebruiken bokshandschoenen voornamelijk om onze eigen handen te beschermen. Beginnende boksers moeten nog leren wanneer en hoe hun handen aan te spannen, hoe precies de stoten te plaatsen en welke draaiingen wel of niet goed zijn voor de hand, pols, onderarm, elleboog en schouder. Om deze reden wordt zelfs voor training met een bokszak aangeraden om goede bokshandschoenen te kopen die de vingers, hand en pols beschermen.

Veiligheid in gevechten

Naast het beschermen van onze eigen handen, willen we natuurlijk ook geen schade aanrichten aan het lichaam van de tegenstander. Dikkere en stijvere bokshandschoenen verzekeren dat de hand en pols in een houding blijven die gezond is en dat de stoten met wat minder directe kracht aankomen op het lichaam van de tegenstander. Zo kunnen we op een veilige manier zowel het aanvallen als het verdedigen onder de knie krijgen. Handschoenen voor gevorderden zijn vaak wat dunner en flexibeler zodat de positionering van de hand in de stoten mee kan helpen en de impact directer is.

Bokshandschoenen voor heren, dames en kinderen

Als u bokshandschoenen, -kleding, een bokszak of andere vechtsport- en Crossfitmaterialen wilt kopen, dan kunt u terecht bij Rumble Store Holland in Houten. Zij specialiseren zich in vechtsporten – vooral (kick)boksen – en gezondheid in het algemeen. Hun assortiment aan bokshandschoenen is enorm. Bij elk product wordt duidelijk vermeld of het bedoeld is voor vrouwen, mannen of kinderen, van welk niveau en voor welke handgrootte. Daardoor kunt u gemakkelijk online goede bokshandschoenen bestellen.

U kunt de producten ook proberen in de showroom

Niet iedereen vindt het fijn om nieuwe spullen zoals bokshandschoenen of een bokszak te kopen zonder deze eerst te voelen en uit te proberen. Daarom is het prettig dat Rumble Store Holland zowel een handige webshop als een echte winkel heeft. In hun showroom in Houten kunt u alle producten uitproberen die ze verkopen. Zo weet u zeker dat u iets aanschaft dat perfect past.