Koraal wetenschap
Image default
Sport

Afvallen met cardiofitness: waarom deze fitnessvorm ideaal is voor gewichtsverlies

Wanneer u de laatste tijd bent aangekomen en daar niet blij mee bent, wilt u misschien graag gewicht verliezen. Of misschien heeft u na een lange periode met overgewicht besloten dat het tijd is voor verandering. In beide gevallen is cardiofitness een goede oplossing om uw overgewicht aan te pakken. Deze vorm van fitness is gericht op het opbouwen van conditie en de constante bewegingen gedurende langere tijd helpen ook om gewicht te verliezen. Daarnaast is cardiofitness gezond voor uw hart en een manier om uw uithoudingsvermogen te verbeteren.

Wat is cardiofitness?

Cardiofitness is een vorm van fitness die gericht is op de hartslag en het verbeteren van uw conditie. U voert oefeningen uit, bijvoorbeeld op de loopband, spinfiets of crosstrainer. Tijdens deze oefeningen is het de bedoeling dat uw hartslag constant blijft en dat u de oefening gedurende langere tijd doet. U begint langzaam en makkelijk en zult merken dat u steeds iets sneller kunt of steeds iets zwaardere oefeningen aankunt. Uw conditie verbetert het snelst wanneer u minimaal twee keer per week traint.

Gewicht verliezen

Om gewicht te verliezen, is het belangrijk dat u calorieën verbrandt tijdens het sporten. Bij cardiofitness beweegt u constant en gedurende langere tijd, waardoor u meer calorieën verbrandt dan bij andere vormen van sport. Bij veel sportscholen zal deze vorm van fitness worden aangeraden wanneer u aangeeft gewicht te willen verliezen. Gewichtsverlies lukt alleen in combinatie met een gezond en gebalanceerd dieet.

Doe een gratis proefles

Bij sportschool Active Fit And More kunt u een gratis proefles cardiofitness volgen. U wordt begeleid door een professional die u helpt de juiste moeilijkheidsgraad voor de oefeningen te vinden. Zo begint u op het juiste niveau en kunt u samen toewerken naar een betere conditie en gewichtsverlies. Het personeel van de sportschool in Scherpenzeel heeft veel kennis over het lichaam, voeding en beweging.

https://www.activefitandmore.nl/cardiofitness/