Koraal wetenschap
Image default
Woning en Tuin

Hoe gaan inbrekers te werk?

Inbrekers gaan kort en krachtig te werk. De inbreker kan al binnen 5 minuten na binnenkomst alweer buiten zijn. Vaak doen ze er maar 30 seconden over om bij iemand binnen te komen. Hoewel de meeste mensen hun voordeur goed afsluiten komen de meeste inbrekers binnen via de achterdeur. 36 Procent van de inbrekers komt binnen via de achterdeur, 23 procent via het raam op de benedenverdieping en 21 procent komt via de voordeur naar binnen. Vaak worden de sloten opengebroken met een koevoet of schroevendraaier. Doordat de sloten gebroken worden moet je vaak een slotenmaker in Maastricht laten kom om alles weer in orde te maken.

Woninginbraak komt vaak voor

Nog steeds komen woninginbraken vaak in Nederland voor. Tijden zo’n woninginbraak wordt er ongeveer voor 2650 euro aan schade gemaakt. Dit is erg vervelend want de verzekering vergoed maar tot 1200 euro. Verder is vaak de emotionele schade hoger dan de materiele. Woninginbraken zijn goed te voorkomen. Wanneer je op een aantal punten let dan hoef je geen slotenmaker in Maastricht te laten komen. Door goede inbraakpreventie verlaag je de kans op een inbraak met 90 procent. Toch besteden veel Nederlanders weinig aandacht hieraan. Maar 50 procent van de Nederlands zegt er wel op te letten. Deze groep wordt ook wel waakzame Nederlanders genoemd.

Hoe voorkom je inbraak?

Door een aantal punten op te volgen kun je de kans op inbraak zo laag mogelijk houden en hoef je geen slotenmaker in Maastricht te laten komen. Sluit je huis altijd goed af als je weggaat. Belangrijk hierbij is dat je gebruikt maak van goed gecertificeerde sloten voor zowel ramen als deuren. ’s Nachts kun je ervoor zorgen dat je voordeur en tuin goed verlicht is. Goede verlichting kunnen inbrekers afschrikken. Inbrekers kiezen juist huizen die niet goed verlicht zijn. Je kunt verder bijvoorbeeld kiezen voor een lamp met een sensor. Deze springt dan aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

https://slotenspecialistlimburg.nl/slotenmaker-maastricht/